Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Zurenborg Poort in Antwerpen is goed voor 75 appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zurenborg Poort in Antwerpen is goed voor 75 appartementen

Op de hoek van de Plantin en Moretuslei en de Tweelingenstraat in Antwerpen realiseert aannemer MBG in opdracht van projectontwikkelaar Antonissen Development Group het project Zurenborg Poort, met 75 appartementen en vijf commerciële ruimtes.

Het gaat om de reconversie van een oude kantoorsite waardoor geen extra open ruimte wordt aangesneden. Het voormalige kantoorgebouw is reeds volledig gesloopt en de voorbereidende werkzaamheden zijn zopas gestart, zodat de eigenlijke bouw binnenkort kan beginnen. Het nieuwe gebouw zal zeven verdiepingen tellen en krijgt 125 ondergrondse parkeerplaatsen. Tegen het voorjaar van 2021 kunnen de eerste bewoners in hun woning trekken.

De concrete invulling van de betonstop loopt vertraging op en de concretisering ervan zal  niet meer vóór de verkiezingen gebeuren. Tegelijkertijd lijkt de Vlaming nog niet meteen gewonnen voor de betonstop. Een gemiste kans, vindt Sven Potvin, ceo van Antonissen Development Group, die pleit voor kernverdichting en reconversie van oude sites.“Als we de schaarse open ruimte in Vlaanderen willen bewaren, moeten we met z’n allen compacter, hoger en dichter bij de steden gaan wonen. Reconversie van oude sites tot nieuwe woonwijken is één van de beste manieren om dat te doen. Op die manier kan je zelfs extra groene ruimte in de stad creëren. Zo gaan we bij Zurenborg Poort een gemeenschappelijke binnentuin en groendaken voorzien. Het is aan ons om zulke projecten betaalbaar en aantrekkelijk te maken”, zegt Sven Potvin.

Art nouveau

Met het nieuwe woonproject krijgt de Zurenborgbuurt er ook een interessant architecturaal hoogstandje bij. De nieuwe iconische gevel, in art-nouveaustijl, is namelijk geïnspireerd op burgerwoning De Lente uit 1899, één van de vier monumentale huizen op de hoek van de Generaal van Merlenstraat en de Waterloostraat.“We vonden heel belangrijk om het bouwproject zo goed mogelijk te integreren in de huidige woonbuurt. Daarom hebben we samen met de ontwerpers van CONIX RDBM Architects gekozen voor een art-nouveaustijl die je ook in de omliggende straten opmerkt”, besluit Sven Potvin.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Grootste campusuitbreiding ooit voor VUB

Grootste campusuitbreiding ooit voor VUB

Op de campus Humanities, Sciences en Engineering van de Vrije Universiteit Brussel in Etterbeek werden zopas de nieuwe gebouwen I, X en Y feestelijk ingehuldigd. Met dit nieuwe opvallende en milieuvriendelijke complex dat onder meer extra[…]

22/10/2019 | Projectennieuwbouw
Evergem schrapt bouw ontmoetingscentrum

Evergem schrapt bouw ontmoetingscentrum

Shm Vlaamse Ardennen bouwt in Nazareth en Oudenaarde

Shm Vlaamse Ardennen bouwt in Nazareth en Oudenaarde

Gent zoekt multidisciplinair team voor campus Dok Zuid

Gent zoekt multidisciplinair team voor campus Dok Zuid

Meer artikels