Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zulte pakt cafetaria OC Olsene aan

Zulte pakt cafetaria OC Olsene aan

Het gemeentebestuur van Zulte laat de cafetaria van het Ontmoetingscentrum in Olsene fors opwaarderen. De werkzaamheden werden zopas goedgekeurd door de gemeenteraad en er werd reeds een bouwvergunning voor afgeleverd. De kosten van het totale project worden geraamd op ruim 1 miljoen €.

“De cafetaria is eerder krap en beperkt in mogelijkheden. We willen die verruimen tot een aangename en gebruiksvriendelijke ontmoetingsplaats. Hiervoor gaan we onder andere de beschikbare ruimte vergroten met een foyer en een nieuwe toog installeren”, zegt schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke.

Meheus 

In Olsene is de renovatie van het huis Meheus langs de Kerkstraat aan de gang. Op de verdieping krijgt de lokale Geschied- en Heemkundige kring een vaste stek. De tweede verdieping zal polyvalent gebruikt kunnen worden. Voor het gelijkvloers wou het gemeentebestuur een horecazaak aantrekken, maar hiervoor werden geen geïnteresseerde kandidaten gevonden. De gemeente zal het gelijkvloers daarom zelf in handen nemen en een polyvalente invulling geven voor ontvangsten, recepties, feestelijkheden, tentoonstellingen, lezingen en concerten.

“Van het wegvallen van de horecafunctie in huis Meheus maken we gebruik om in één beweging de bestaande cafetaria van het Ontmoetingscentrum op te waarderen. Het Ontmoetingscentrum ligt naast het huis Meheus. We gaan het gebouw een stuk uitbreiden richting tuin, waardoor we de oppervlakte bijna de helft groter maken. We voorzien hier een foyer die de verbinding maakt tussen het Ontmoetingscentrum en huis Meheus. Deze foyer biedt ook de mogelijkheid om de verschillende ruimtes in het OC (onder andere het bestaande sanitair en de voorziene lift) vlotter toegankelijk te maken. Daarnaast gaan we in de cafetaria ook de toog vernieuwen. De nieuwe toog zal aan de achterwand komen, met achteraan een koele berging op gelijke hoogte”, meldt schepen Vandemeulebroecke. De berging bevindt zich nu nog in de kelder.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt een nieuwbouw in Brugge. De bouw gaat van start op 3 november. De totale kost van dit project wordt momenteel geraamd op ongeveer 5,8 miljoen €. Zowel de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen als de stad[…]

21/10/2020 | ProjectenArchitecten
Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Meer artikels