Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zulte krijgt fiets- en voetgangersbrug over de Leie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zulte krijgt fiets- en voetgangersbrug over de Leie

(c) Gemeente Zulte

De Zultse gemeenteraad ging zopas unaniem akkoord met de studie naar en realisatie van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie in deelgemeente Zulte. De bouwkost van de brug wordt geraamd op 2,2 miljoen € zonder btw. Bedoeling is om in 2022 te starten met de bouw van de brug.
 

 

De Vlaamse Waterweg wil een overeenkomst sluiten met de gemeente Zulte voor de studie naar en realisatie van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leie. Deze brug staat sinds 2009 in het mobiliteitsplan van de gemeente.
 
De Vlaamse Waterweg wil dit project nu realiseren en draagt ruim 60% van de kosten. De bouwkost van de brug wordt geraamd op 2,2 miljoen € zonder btw. Zulte staat in voor 37,5% van de kosten, zowat 825.000 €, maar ook daar kan via de provincie nog een gedeelte van 40% met een maximum van 300.00 € worden verkregen.
 
De fiets- en voetgangersbrug over de Leie zal gerealiseerd worden tussen het einde van de Limnanderdreef en het kasteel Te Lake en zal aansluiten op het lange afstandsfietspad langs Rechteroever dat loopt richting Wielsbeke. “De brug zal niet alleen de verbinding tussen het centrum van Zulte en het kasteel herstellen, ze vormt ook een belangrijke troef om de fietsveiligheid te verhogen tussen Zulte, Oeselgem, Wielsbeke en Waregem. De nieuwe verbinding tussen Leie Rechter- en Linkeroever zal een aangenaam en veilig alternatief vormen voor de autobrug over de Oeselgemstraat, waar geen gescheiden fietspad aanwezig is”, zegt schepen van Openbare werken Sophie Delaere.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Het Brugse Minnewaterpark vormt voor heel wat bezoekers de toegangspoort tot de stad. “Het park is er om te genieten:  het hele jaar door en in het bijzonder tijdens de twee festivals waar de Bruggeling elk jaar naar uitkijkt. Een[…]

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Nieuwe fietsverbinding in havengebied Gent

Nieuwe fietsverbinding in havengebied Gent

180 rioleringsprojecten in 117 gemeenten krijgen extra steun

180 rioleringsprojecten in 117 gemeenten krijgen extra steun

Meer artikels