Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zulte knapt huis Meheus op

Gerelateerde onderwerpen :

,
Zulte knapt huis Meheus op

Het gemeentebestuur van Zulte werkt voort aan de opwaardering van het domein van het Ontmoetingscentrum/huis Meheus in Olsene. “De bedoeling is om het park en de voortuin uit te bouwen tot een aangename en aantrekkelijke groene long in de gemeente.

Voor het legaat van het huis Meheus kiezen we voor een functionele en verantwoorde invulling via ruimte voor een horecazaak en huisvesting van de Geschied- en Heemkundige Kring. Dit met respect voor de historiek en de erfgoedwaarde van het gebouw”, zegt schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke. De kostprijs van het opknapwerk van het huis Meheus wordt begroot op afgerond 800.000 €. De werken zullen na de zomer starten.

Op de gemeenteraadszitting van 27 juni werden de bestekken goedgekeurd voor de verfraaiing van het achterste gedeelte van het park, de vernieuwing van de speeltoestellen en de renovatie van het huis Meheus. Voor de horecazaak op het gelijkvloers gaat de gemeente ook meteen op zoek naar een geschikte uitbater. De inrichting van de benedenverdieping zal later gebeuren, in samenspraak met de concessionaris en met respect voor de erfgoedwaarde van het gebouw.

Parkgedeelte

Het park wordt opgewaardeerd en visueel aantrekkelijker gemaakt. Hierbij is er absolute voorrang voor het behoud van de bomen en andere waardevolle beplanting. Er wordt een nieuw pad aangelegd in een waterdoorlatende halfverharding. Op verschillende plaatsen worden ‘vensters’ gecreëerd als visuele opening naar de omgeving. (voorziene budget ongeveer 50.000 €)

Bij de vernieuwing horen ook nieuwe en aantrekkelijke speeltoestellen. (budget ongeveer 30.000 €) Voor de herinrichting van het tuingedeelte is reeds een concept uitgewerkt voor de verfraaiing, onder andere voor een aantrekkelijke inkom en een herschikking van de petanquebanen. De definitieve uitwerking van de voortuin gebeurt in samenspraak met de uitbater van de horecazaak.

Huis Meheus

Het huis Meheus krijgt een nieuwe bestemming. Op het gelijkvloers wordt ruimte voorzien voor een horecazaak. Voorts krijgt de lokale Geschied- en Heemkundige Kring een vaste stek in het gebouw. Renovatiewerken zijn gepland om alle ruimtes gebruiksklaar te maken. Het huis Meheus wordt fysiek verbonden met het aanpalende ontmoetingscentrum. Alle ruimtes in het gebouw zullen voortaan ook via een lift bereikbaar zijn.

Voor de inrichting van het gelijkvloers worden nog geen werken gepland. Het gemeentebestuur gaat eerst op zoek naar een uitbater voor de horecazaak. De inrichting van deze ruimte zal in samenspraak met de concessionaris gebeuren en met respect voor de erfgoedwaarde van het gebouw. Geïnteresseerde uitbaters moeten rekening houden met de historiek en de erfgoedwaarde van het gebouw. Daarom worden voorwaarden opgelegd inzake behoud van de ornamentering, behoud van de vorm en indeling van de zalen, gedeeltelijk hergebruik van de geschonken inboedel en kleurbepaling van de muren.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels