Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zonwering voor alle glasvlakken

Zonwering voor alle glasvlakken

Terecht willen we steeds meer licht in huis halen, via lichtstraten, (plat)dakramen en skylights. Maar hoe meer zon we toelaten, hoe meer we ze zowel langs binnen als buiten dynamisch moeten kunnen beheren. Een slim beheer van zonne-energie en daglicht zorgt voor energiebesparing en verbetert zowel het leefcomfort, de gezondheid als de productiviteit van de bewoners. Bovendien voorkomen we oververhitting in onze steeds beter geïsoleerde woningen. De nieuwste generatie zonwering van Harol past op alle horizontale en hellende glasvlakken in woningen en veranda's. Het resultaat: een uniform en elegant zonweringdesign voor de hele woning. 'Past op elk vlak', vat Harol het nieuwe zonweringsysteem samen.

'De steeds complexere architectuur met glaspartijen vraagt dat we soepel kunnen inspelen op elke bouwsituatie om telkens zowel het wooncomfort als de energiebesparing extra te verhogen. Deze nieuwe generatie zonwering is als een Zwitsers zakmes, dat voor elke behoefte een oplossing biedt en bovendien zeer knap oogt, wat architecten en (ver)bouwers zeker niet onberoerd laat. Op Batibouw werd de eersteling voorgesteld, de verandazonwering VZ080-ZIP voor de kleinste glasoppervlaktes (<9 m2)', legt Isabelle Wintmolders, marketing- en communicatiemanager van Harol, uit.

Maximaal installatiegemak

Vanaf nu zal elke horizontale of hellende beglazing kunnen afgedekt worden in rechtstreekse opbouw of met steunvoeten, als terrasoverkapping in aanbouw, verticaal als screen, horizontaal voor plafondopeningen, als inbouw tussen twee muren, ' Zijdelingse screens, ledverlichting en regenwering zijn voorzien voor aanbouwconstructies. Ook het doek beweegt naar keuze top-bottom of links-rechts. Elke zonwering garandeert maximaal installatiegemak met toegang langs boven, een eenvoudig doekspansysteem, verschillende steunvoeten en een zeer makkelijk koppelsysteem.

Het strakke en tijdloze design van de opvallend compacte kast van de nieuwe zonwering is geschikt voor elke bouwstijl. Dat extra slanke ontwerp heeft twee troeven: een onbelemmerd zicht naar buiten en de gevel die niet ontsierd wordt. Het innovatieve 'schroefloze' design focust daarbij op het kleinste detail en zorgt zowel voor uniformiteit in het gamma als voor een bijzonder fraai, esthetisch resultaat. De meeste modellen zullen beschikken over ultrastrakke doeken met een innovatief ZIP-systeem dat niet onderhevig is aan slijtage en extreem windbestendig is, waardoor de doeken jarenlang strak gespannen blijven. Bovendien is het insectenwerend. Harol heeft overigens goed nieuws voor lichte of langslapers: ingenieurs zijn er in geslaagd een maximale uitval van het doek te realiseren zonder lichtinval. Hierdoor is de oplossing geschikt als verduisteringsscreen voor binnen- en buitentoepassingen.

Patio Nomo

In het gamma 'Buitenleven' beschikt Harol over drie daktypes: lamellendaken, patio's of vouwdaken en pergola's met opgerold doek. Het type Patio of vouwdaken breidt dit najaar uit met twee nieuwe modellen: de Nomo en de Fusion. De volledig horizontale Patio Nomo (foto) is geschikt voor elke situatie, vrijstaand of in aanbouw. Glazen schuifwanden, ingebouwde screens en ledverlichting rondom garanderen nog meer buitencomfort, zelfs bij hevige regenval. Uniek aan dit systeem is het gebombeerde doekprofiel met dubbele afwatering langs beide zijden en een kleiner, elegant dwarsprofiel. De maximale overspanning per module bedraagt 7 m x 5,5 m.

Met de Patio Fusion, met zijn ingebouwde screens in de poten langs de voorzijde, bepaal je makkelijk de ideale dosis invallend zonlicht. Een plotse regenbui' Geen enkel probleem: de Fusion fungeert als de perfecte regenwering dankzij een innovatief afvoersysteem, waarbij het water steeds afgevoerd wordt via watergoten en niet langs de zijkanten wordt weggevoerd. Instantsfeer creëer je dan weer met de led-verlichting, die zowel in de profielen van het doek als in de voorlijst kan worden geïntegreerd. De maximale overspanning per module bedraagt 6,5 x 5 m.

Speciaal voor garageruimtes met beperkte oppervlakte of een complexe inbouwsituatie presenteert Harol de sectionale poort SP800 Compacto, met afmetingen 3,5 m x 2,25 m. De poort combineert eenvoud en stijl in een moderne esthetiek, maar haar grootste troef is plaatsbesparing in compacte garages. Het ontwerp dankt de SP800 Compacto aan ingenieuze innovaties waardoor er zowel minder zijruimte als inbouwdiepte nodig is. Ook handig: de veren zitten netjes weggewerkt, zodat de ruimte meteen groter lijkt. Met het gecertificeerde veiligheidspakket biedt deze poort stevig weerwerk tegen inbraak.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst