Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zonne-energie voor 65 sociale woningen in Zottegem

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zonne-energie voor 65 sociale woningen in Zottegem

De sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek investeert in zonne-energie. Dankzij de samenwerking met Zero Emission Solutions en zonnepanelen-installateur Izen, worden in één week tijd 65 woningen voorzien van een complete zonne-installatie.
Energiekosten nemen een enorme hap uit het budget van elk gezin. Zonnepanelen op sociale huurwoningen zijn simpelweg heel erg nodig. Het is echter niet evident om sociale huurwoningen van hernieuwbare energie te voorzien.

Er zijn behoorlijk wat hindernissen te nemen, maar de drie betrokken partijen trokken in deze tijden van hoge energieprijzen samen voluit de kaart van hernieuwbare energie in het belang van de bewoners.

De sociale huisvestingsmaatschappij is ervan overtuigd dat dit plan van aanpak alleen maar voordelen oplevert voor de huurders. “Een lagere energiekost voor de huurder, betekent iets meer ademruimte voor andere levensbehoeften en zo kunnen we ook het risico op (meer) armoede verlagen”, zegt Eddy De Vlieger, algemeen directeur, van shm Denderstreek.

Snelle realisatie

“Er zijn verschillende sterke elementen in de aanpak. Vooreerst gaat het niet om een eigen investering van de huurders en de  sociale huisvestingsmaatschappij mag rekenen op een volledige ontzorging. Bovendien gaan we voor een snelle realisatie. We voorzien in deze eerste fase 65 woningen in één week tijd van een complete zonne-installatie”, zegt Gie Verbunt, CEO van Izen.
 
Izen is het merk van Vinci Energies in België dat zich richt op 100% slimme energie. Het bedrijf zet in op hernieuwbare energietechnologie en werkt zowel voor de B2C als voor de B2B-markt. Izen telt ongeveer 200 medewerkers.

In ons land is Vinci Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en Vinci Facilities, alsook via verschillende lokale merken. Vinci Energies telt in België ongeveer 2.850 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 600 miljoen €.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

DEME wordt vanaf 30 juni beursgenoteerde onderneming

DEME wordt vanaf 30 juni beursgenoteerde onderneming

Verplichte installatie zonnepanelen op alle nieuwbouw

Verplichte installatie zonnepanelen op alle nieuwbouw

Meer artikels