Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zien hoeveel je als renoveerder bespaart

Gerelateerde onderwerpen :

In België zijn meer dan de helft van de gebouwen meer dan 50 jaar oud en in stedelijke gebieden is ongeveer 80% van het vastgoedpark nauwelijks geïsoleerd. Omdat je alleen al door beter te isoleren een aanzienlijke som kan besparen op de energiefactuur neemt de stad Gent een initiatief om zijn inwoners op de goede weg te helpen met de online tool 'Check je huis'. De webtoepassing, die trouwens ook heel interessant is als je niet in Gent woont, geeft snel een eenvoudig antwoord op de vraag hoeveel geld je jaarlijks opzij kan leggen indien je renoveert.

Het volstaat enkele eenvoudige vragen te beantwoorden, de tool doet de rest. De gebruiker ziet meteen wat er in zijn of haar huis nog beter kan om geen energie verloren te laten gaan. Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energiebesparing. Een gemiddeld gezin laat jaarlijks ongeveer een maandloon aan energie door vloeren, ramen en daken verdwijnen; het is dus best wel de moeite om even na te gaan hoe je dat geld niet kwijt raakt. Je kan de toepassing testen via www.gentklimaatstad.be/check-je-huis.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

De Watergroep krijgt geen omgevingsvergunning om de komende twintig jaar grondwater op te pompen in het Limburgse Rukkelingen, een deelgemeente van Heers. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat enkel akkoord met een strikte[…]

27/05/2022 | ActueelGrondwater
Mechelen zet onthardingsteam aan het werk

Mechelen zet onthardingsteam aan het werk

Nieuwe tool berekent ideale grootte regenwaterput

Nieuwe tool berekent ideale grootte regenwaterput

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Meer artikels