Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zien hoeveel je als renoveerder bespaart

Gerelateerde onderwerpen :

In België zijn meer dan de helft van de gebouwen meer dan 50 jaar oud en in stedelijke gebieden is ongeveer 80% van het vastgoedpark nauwelijks geïsoleerd. Omdat je alleen al door beter te isoleren een aanzienlijke som kan besparen op de energiefactuur neemt de stad Gent een initiatief om zijn inwoners op de goede weg te helpen met de online tool 'Check je huis'. De webtoepassing, die trouwens ook heel interessant is als je niet in Gent woont, geeft snel een eenvoudig antwoord op de vraag hoeveel geld je jaarlijks opzij kan leggen indien je renoveert.

Het volstaat enkele eenvoudige vragen te beantwoorden, de tool doet de rest. De gebruiker ziet meteen wat er in zijn of haar huis nog beter kan om geen energie verloren te laten gaan. Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energiebesparing. Een gemiddeld gezin laat jaarlijks ongeveer een maandloon aan energie door vloeren, ramen en daken verdwijnen; het is dus best wel de moeite om even na te gaan hoe je dat geld niet kwijt raakt. Je kan de toepassing testen via www.gentklimaatstad.be/check-je-huis.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen

Vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen

Het huidige vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen van bedrijven. Dat zei de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) tijdens een hoorzitting in de onderzoekscommissie PFAS van het Vlaamse parlement. Volgens de[…]

10/09/2021 | waterzuiveringafvalwater
3,85 miljoen € om 200 extra scholen asbestveilig te maken

3,85 miljoen € om 200 extra scholen asbestveilig te maken

Robot reinigt het strand

Robot reinigt het strand

Btw-verlaging gevraagd voor heropbouw na watersnood

Btw-verlaging gevraagd voor heropbouw na watersnood

Meer artikels