Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zevende veiligheidsdag bij Vandenbussche uit Aalter

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zevende veiligheidsdag bij Vandenbussche uit Aalter

De algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter organiseerde voor de zevende keer zijn jaarlijkse veiligheidsdag. 110 medewerkers bleven even weg van de meer dan dertig lopende bouwwerven om deel te nemen aan deze dag waarop kwaliteit, veiligheid en gezondheid primeren.

Interne en externe deskundigen gaven verschillende workshops, gaande van ergonomisch heffen en tillen tot EHBO-bijscholing of stellingbouw in de praktijk. Ook het uniform inrichten van de materiaalcontainer, toelichting over het uitgebreide gamma veiligheidsartikelen en een opfrissing over het gebruik van machines zoals de vorkheftruck, de rolbrug, de  verreiker en de autolaadkraan stonden op het programma. De verschillende thema’s werden tijdens de sessies in detail toegelicht, praktisch aangebracht en de reeds gekende onderwerpen werden herhaald en eenvormig gemaakt.“In onze familiale onderneming geloven we sterk dat de organisatie van deze opleidingsdag meer dan de moeite waard is. We dragen veiligheid, kwaliteit en gezondheid hoog in het vaandel en willen dat bij het begin van het jaar opnieuw in de verf zetten door het personeel blijvend te sensibiliseren aan de hand van praktische en theoretische sessies. We verkiezen dit jaar ook het veiligste bouwteam van Vandenbussche en zetten de medewerkers die de beste verbetervoorstellen indienden in de bloemetjes”, zegt  Kristof Defruyt, Operationeel Directeur bij Vandenbussche.

“De opleidingsdag werd afgesloten met een nieuwjaarsviering voor alle 170 medewerkers. Onder het motto ‘Samen op weg naar een nieuw bouwjaar’ blikten we terug op de successen van het voorbije jaar en keken we alvast even naar de toekomstige uitdagingen. Er staan heel wat nieuwe bouwprojecten op de planning. Na de mooie groei van het voorbije jaar trekken we deze lijn door in 2020. We zullen ook voort inzetten op duurzaamheid en innovatie op onze bouwwerven en in onze processen en blijven investeren in onze medewerkers en het nieuwste materieel", aldus Kristof Defruyt.

Kristof Defruyt.

Nu en dan organiseert de bouwonderneming een (sportieve) activiteit om hun successen te vieren. Op zondag 4 oktober zal Vandenbussche ook deelnemen aan de Open Bedrijvendag. Dat is het ideale moment om een kijkje te komen nemen bij het Aalterse bouwbedrijf en kennis te maken met het splinternieuwe state of the art kantoorgebouw in de Groendreef waar Vandenbussche het volledige bouwtraject voor zijn rekening heeft genomen.

De Aalterse bouwonderneming Vandenbussche is een erkende klasse 8-aannemer voor de nieuwbouw en renovatie van alle types gebouwen. Het familiebedrijf is zowel actief in de appartementenbouw als de utiliteitsbouw, zowel voor openbare als privé opdrachtgevers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Publireportage

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft[…]

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Meer artikels