Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zeven nieuwe MAN-vrachtwagens voor Gilgemyn Recycling

Zeven nieuwe MAN-vrachtwagens voor Gilgemyn Recycling

Gilgemyn Recycling en Gilgemyn Logistics bieden West- en Oost-Vlaamse en Henegouwse bedrijven containerdiensten aan voor karton, papier en plastic. Daarnaast voert de onderneming industrieel restafval, hout en oud ijzer af. In één klap vernieuwde Gilgemyn Recycling zijn oude voertuigpark en breidde het uit met de aankoop van zeven nieuwe MAN-trucks met containersysteem.

'Als recyclingspecialisten zijn we erg blij met de full service van MAN voor onze nieuwe vrachtwagens. De financiering verloopt via MAN Finance, de vrachtwagens zijn gedekt door een volledig onderhoudscontract en een buy back- formule. Zo weten we precies hoeveel de trucks ons per maand kosten voor de totale gebruiksduur van zestig maanden, op de kosten voor brandstof en de chauffeur na, en kunnen we ons volop concentreren op onze kerntaken. De volledige TCO (Total Cost of Ownership) van de voertuigen was ons uitgangspunt', verklaart zaakvoerder Wim Gilgemyn.

De zeven nieuwe MAN-vrachtwagens zijn van het type TGS 26.400 6x2-2 BL. Ze zijn uitgerust met een 20 ton haakarminstallatie van AJK, geïnstalleerd door Kerkhove uit Tielt. De trucks worden ingezet voor het plaatsen en ophalen van de zowat 800 containers van Gigemyn Recycling waarmee de basisproducten worden aangevoerd naar de vestiging in Gullegem waar ze tot balen worden geperst. Sommige vrachtwagens worden ook ingezet met een aanhangwagen. Met nog eens drie MAN trekker/oplegger-combinaties wordt het vervoer van de samengeperste producten naar de havens en een deel van de aanvoer verricht. Met de nieuwe aankoop bestaat het wagenpark volledig uit MAN-voertuigen.

'De prijs/kwaliteit-verhouding en vooral de full service van MAN waren doorslaggevend. Wij hebben een uitstekende relatie met de concessiehouder, waardoor ons wagenpark tot in de puntjes verzorgd wordt', benadrukt Wim Gilgemyn. De trucks werden geleverd door Truck Service Diesel Bernard bvba in Wevelgem.

Familiebedrijf

Gilgemyn Recycling is ontstaan uit een familiebedrijf dat door de vader en de oom van de huidige zaakvoerder in 1969 werd opgericht. De activiteiten vloeien voort uit de vlasnijverheid in de jaren '60 van vorige eeuw. Vandaag wordt het bedrijf geleid door Wim Gilgemyn en zijn echtgenote Ria Cappon en telt het 18 werknemers met jarenlange ervaring in de sector.

'De prijs/kwaliteit-verhouding en vooral de full service van MAN waren doorslaggevend. Drie jaar geleden verhuisde de onderneming naar nieuwe terreinen en gebouwen op de industriezone van Gullegem, waar meer ruimte is voor de activiteiten. Daarenboven werd geïnvesteerd in nieuwe balenpersen en het bedrijf is beter bereikbaar. 'Dankzij de nieuwe vestiging werken we met een zeer gestructureerde, duidelijk afgelijnde productieflow waardoor we maandelijks 7.000 tot 8.000 ton papier, karton en plastic kunnen verwerken. De geperste balen vertrekken van hier naar klanten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland of naar de havens voor export naar (vooral) Aziatische landen', meldt Wim Gilgemyn.

Het familiebedrijf beschikt over een voertuigvloot met drie MAN-trekkers, zeven MAN-vrachtwagens, twaalf trailers, drie heftrucks, één wiellader, één overslagkraan, 800 containers en perscontainers. Tot zijn activiteiten behoren het inzamelen, sorteren en verwerken van karton, papier, industrieel afval, hout en schroot, het persen van papier en karton met twee balenpersen met een capaciteit van 40 ton materiaal per uur en de afvoer van het geperste materiaal naar papierfabrieken in België, Nederland, Frankrijk en het Verre Oosten (China, Indonesië, Vietnam, Pakistan, India, ...).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Op 25 september wordt het kwaliteitslabel GroenGek(l)eurd voor de professionele tuinaannemer voorgesteld. Het gaat om een onafhankelijk label waarmee tuinaannemers zich op een transparante, professionele en duurzame manier kunnen onderscheiden[…]

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Online platform voor aanvraag asbestattesten

Online platform voor aanvraag asbestattesten

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen