Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zeven Belgische projecten genomineerd voor Brick Award

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zeven Belgische projecten genomineerd voor Brick Award

Leietheater in Deinze. (c) Archief Bouwkroniek

Zeven Belgische projecten zijn genomineerd voor de Brick Award van Wienerberger. Voor deze tiende internationale architectuuraward werd een recordaantal van 789 projecten uit 53 landen ingediend. Alles samen zijn er 50 genomineerde projecten in vijf categorieën.
De Belgische projecten die genomineerd zijn voor een Brick Award, zijn de woonprojecten Mexico van VERS.A, Sky One van a2o architecten, House DEDE van OYO Architects, Harbour Building in Antwerpen van Sergison Bates architects en sociale woningen in Zwevegem van Dehullu Architecten, het Leietheater van TRANS architectuur | stedenbouw, V+ Bureau Vers plus de bien-être en het project Erasmus Hogeschool van B-architecten, Bevk Perović Arhitekti.
 
Het Leietheater van de stad Deinze werd ook reeds genomineerd voor de Mies van der Rohe Award. Dehullu Architecten won eerder reeds een Brick Award. De winnaars per categorie en de algemene winnaar van de Brick Award 2022 worden volgend jaar in juni bekendgemaakt in Wenen.
 
België doet het doorgaans goed in deze architectuurcompetitie. Bij de jongste editie (2020) waren er geen Belgische winnaars, wel zes genomineerde projecten: woningen van Graux & Baeyens architecten en atelier vens vanbelle in de categorie Feeling At Home, de Apostolinnen-site van dmvA architects en residentie DHK van Architecten- en Ingenieursbureau D'hondt Beyens Goesaert in de categorie Living Together en het Kortrijkse Depart van B-architecten en het Aalsterse bibliotheekproject Utopia van het Nederlandse bureau KAAN architecten in de categorie Sharing Public Spaces.
 
Bij de editie van 2018 won het Antwerpse bouwproject Westkaai Torens 5 & 6 van het Britse architectenkantoor Tony Fretton Architects i.s.m. De Architecten nv één van de Brick Awards. In 2016 behoorden bijna tien projecten uit ons land of met een Belgische inbreng tot de genomineerden. Dehullu Architecten behaalde toen één van de Brick Awards met het Auditorium AZ Groeninge vzw in Kortrijk. Het Buda Kunstencentrum in Kortrijk van Studio 51N4E won in 2014 een Brick Award.
 
De 50 projecten van de shortlist komen in het boek Brick 22 dat in de zomer van volgend jaar zal verschijnen. Meer informatie over de genomineerde projecten vind je op http://www.brickaward.com
 
https://www.bouwkroniek.be/article/recordaantal-inschrijvingen-voor-brick-award.39989
 
https://www.bouwkroniek.be/article/zes-belgische-projecten-genomineerd-voor-brick-award.33901
 
https://www.bouwkroniek.be/article/westkaai-torens-5-6-wint-wienerberger-brick-award.20694
 
https://www.bouwkroniek.be/article/dehullu-architecten-realiseert-twee-projecten-voor-shm-eigen-haard.14389
 
https://www.bouwkroniek.be/article/deinze-zet-zich-op-de-kaart-met-zijn-leietheater.28955
 
https://www.bouwkroniek.be/article/strabag-realiseert-cultuurcentrum-voor-stad-deinze.14843
 
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

In de stad Torhout wordt door de lokale politie Kouter een nieuw politiegebouw met een honderdtal werkplekken gerealiseerd. Het ontwerp is van META architectuurbureau uit Antwerpen. Voor iedere stap in het ontwerpproces werd nauw samengewerkt[…]

13/05/2022 | Projectennieuwbouw
Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Meer artikels