Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zestigtal nieuwe appartementen in centrum Willebroek

Gerelateerde onderwerpen :

Zestigtal nieuwe appartementen in centrum Willebroek

Bouwbedrijf IBO uit Mechelen metselde zopas de eerste officiële steen van Vaartlink, een project waarbij in het centrum van Willebroek een zestigtal appartementen worden gerealiseerd.

Projectontwikkelaar Investpro treedt op als bouwheer. De naam van het woonproject verwijst naar de ligging tussen de Van Landeghemstraat als één van de belangrijkste centrumstraten van Willebroek en het kanaal. Het ontwerp is van SENS Architecten uit Boortmeerbeek. De eerste fase van het project (gebouw A) moet voltooid zijn tegen de zomer van 2019, de gebouwen B en C zullen uiterlijk begin 2020 gebruiksklaar zijn.

De voorbereidende werkzaamheden werden reeds in oktober 2017 in gang gezet. De gunstige ligging maakt van Vaartlink een schoolvoorbeeld van een mooi inbreidingsproject. Via Willebroek Noord ligt Vaartlink vlakbij de A12 en op minder dan een half uur rijden van Antwerpen en Brussel. Zelfs Brussels Airport is door de centrale ligging van Willebroek behoorlijk dichtbij. Het Willebroekse station bevindt zich eveneens in de buurt, waardoor een bewoner van Vaartlink in minder dan 5 minuten op een autosnelweg, in een treinstation, op de markt of midden in het groen van Het Broek kan geraken.

Het project omvat in totaal 61 appartementen die in drie fases gebouwd worden rond een ruim binnengebied. Het ontwerp van de gevels toont een doordachte, lichte architectuur waarin SENS Architecten werkte met contrasten en die binnenin een slimme indeling voorziet zonder verloren ruimte. De architectuur van Vaartlink komt helemaal tot haar recht door de gemeentelijke vereiste om de gevels van Vaartlink aan de Torenstraat en de August Van Landeghemstraat wat naar achteren te laten inspringen. Zo sluit de vrije ruimte rond de Sint-Niklaaskerk naadloos aan bij de extra ruimte die op die manier in de Van Landeghemstraat wordt gecreëerd. Daardoor beschikken alle inwoners van Willebroek binnenkort over een nieuw openbaar plein in het centrum. De ingreep zorgt er tevens voor dat de Van Landeghemstraat een veel opener karakter krijgt.

De appartementen met een oppervlakte die varieert tussen 65 m² en 150 m², worden afgewerkt met kwaliteitsvolle materialen, hebben elk een ruim terras en tellen één, twee of drie slaapkamers. De koper kiest hoe elk appartement wordt afgewerkt. Het project telt drie tot vier verdiepingen; op de hoogste verdiepingen komen negen penthouses met extra grote terrassen. Vaartlink voldoet uiteraard aan alle hedendaagse normen inzake energiegebruik. De appartementen zijn akoestisch en thermisch geïsoleerd en worden voorzien van vloerverwarming. Ondergronds bevinden zich 54 autostaanplaatsen en 61 fietsenstallingen.

 

 

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Op het Valuepark Terneuzen start Gutami Holding met de bouw van een 60 MW zonnepark, dat zonne-energie zal opwekken voor ruim 14.000 gezinnen. Het is het grootste Zeeuwse zonnepark op het terrein van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen[…]

19/06/2021 | ZonnepanelenNederland
Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Meer artikels