Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zestien appartementen in Lanklaar

Gerelateerde onderwerpen :

Het schepencollege van Dilsen-Stokkem heeft zopas de bouwaanvraag voor de realisatie van een appartementsgebouw aan de Nieuwstraat in Lanklaar goedgekeurd. De woonblok omvat zestien wooneenheden, vrijstaande carports en een overdekte laad- en loszone en wordt ontwikkeld door P2Pro bvba uit Merksplas.

Het moderne architecturale ontwerp bestaat uit een langwerpig gebouw opgetrokken in drie bouwlagen en afgedekt met een platte dakenstructuur. Het gebouw wordt afgebouwd naar de linkerzijde om een overgang te creëren van het vroegere gemeentehuis naar de lagere bebouwing links.

Door het verspringen in de voorgevel, de architectuur, het materiaalgebruik en de aanwezigheid van terrassen aan de voorgevel wordt een kleinschalig uitzicht bekomen. Het gebouw is voldoende geïntegreerd in het gebouwenpatroon van deze woonstraat.

Het bouwperceel is gelegen in het centrum van Lanklaar, vlak naast het vroegere gemeentehuis en op de locatie van het voormalige postkantoor. In oktober vorig jaar werd reeds een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het afbreken van het postgebouw met appartement en de achterliggende garage, het verwijderen van bomen en de bestaande verharding. De werken aan het nieuwe appartementsgebouw zullen weldra beginnen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels