Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zestien appartementen in Lanklaar

Gerelateerde onderwerpen :

Het schepencollege van Dilsen-Stokkem heeft zopas de bouwaanvraag voor de realisatie van een appartementsgebouw aan de Nieuwstraat in Lanklaar goedgekeurd. De woonblok omvat zestien wooneenheden, vrijstaande carports en een overdekte laad- en loszone en wordt ontwikkeld door P2Pro bvba uit Merksplas.

Het moderne architecturale ontwerp bestaat uit een langwerpig gebouw opgetrokken in drie bouwlagen en afgedekt met een platte dakenstructuur. Het gebouw wordt afgebouwd naar de linkerzijde om een overgang te creëren van het vroegere gemeentehuis naar de lagere bebouwing links.

Door het verspringen in de voorgevel, de architectuur, het materiaalgebruik en de aanwezigheid van terrassen aan de voorgevel wordt een kleinschalig uitzicht bekomen. Het gebouw is voldoende geïntegreerd in het gebouwenpatroon van deze woonstraat.

Het bouwperceel is gelegen in het centrum van Lanklaar, vlak naast het vroegere gemeentehuis en op de locatie van het voormalige postkantoor. In oktober vorig jaar werd reeds een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het afbreken van het postgebouw met appartement en de achterliggende garage, het verwijderen van bomen en de bestaande verharding. De werken aan het nieuwe appartementsgebouw zullen weldra beginnen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels