Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zeshonderd projecten in ontwikkeling

Matexi heeft vandaag 600 projecten in ontwikkeling, in 300 gemeenten. Het bedrijf maakte zelf een selectie van twaalf projecten met een grote impact.

Kouterdreef (Gent)

Een ontbrekend stuk in het Gentse winkel-wandelcircuit wordt nieuw leven ingeblazen. Er komt een gemengd project van wonen, kantoren en winkelen met behoud van het historische karakter. (Foto 1)

Bétons Lemaire (Ottignies)

In het hart van Ottignies wordt er een nieuwe bestemming gegeven aan een voormalige industriële site.

Het project wordt in nauw overleg met alle omwonenden gestalte gegeven. Er komen in totaal 750 nieuwe woningen. (Foto 2)

Galerie des Carmes (Waver)

In Waver wordt een bestaand stadsdeel herontwikkeld waarvan Matexi onder meer 12.000 m² aan nieuwe commerciële ruimtes zal realiseren en ongeveer 100 appartementen. De oude Galerie des Carmes wordt helemaal opnieuw aangelegd. Het nieuwe project moet het hart van Waver een hernieuwde dynamiek geven. (Foto 3)

I-Dyle (Genappe)

In de komende jaren worden 130 appartementen en 161 huizen gebouwd op de site van de oude suikerfabriek van Genappe. De nieuwe buurt zal hoog scoren op het vlak van duurzaamheid, met onder meer zeer energie-efficiënte woningen, een boomgaard en aangelegde wandelzones. (Foto 4)

Havenkwartier (Hasselt)

Rond de Kanaalkom komt een nieuwe gemengde stedelijke buurt, met ruimte voor wonen en winkelen, die een uitbreiding van het stadscentrum van Hasselt vormt. (Foto 5)

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Tijdens de Dag van de architectuur op zondag 17 oktober kan je kennismaken met een heleboel bijzondere projecten in Vlaanderen en Brussel. Ruim honderd gebouwen en veertig architectenkantoren zetten de deuren open voor een uitzonderlijke blik[…]

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem