Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zeshonderd projecten in ontwikkeling

Matexi heeft vandaag 600 projecten in ontwikkeling, in 300 gemeenten. Het bedrijf maakte zelf een selectie van twaalf projecten met een grote impact.

Kouterdreef (Gent)

Een ontbrekend stuk in het Gentse winkel-wandelcircuit wordt nieuw leven ingeblazen. Er komt een gemengd project van wonen, kantoren en winkelen met behoud van het historische karakter. (Foto 1)

Bétons Lemaire (Ottignies)

In het hart van Ottignies wordt er een nieuwe bestemming gegeven aan een voormalige industriële site.

Het project wordt in nauw overleg met alle omwonenden gestalte gegeven. Er komen in totaal 750 nieuwe woningen. (Foto 2)

Galerie des Carmes (Waver)

In Waver wordt een bestaand stadsdeel herontwikkeld waarvan Matexi onder meer 12.000 m² aan nieuwe commerciële ruimtes zal realiseren en ongeveer 100 appartementen. De oude Galerie des Carmes wordt helemaal opnieuw aangelegd. Het nieuwe project moet het hart van Waver een hernieuwde dynamiek geven. (Foto 3)

I-Dyle (Genappe)

In de komende jaren worden 130 appartementen en 161 huizen gebouwd op de site van de oude suikerfabriek van Genappe. De nieuwe buurt zal hoog scoren op het vlak van duurzaamheid, met onder meer zeer energie-efficiënte woningen, een boomgaard en aangelegde wandelzones. (Foto 4)

Havenkwartier (Hasselt)

Rond de Kanaalkom komt een nieuwe gemengde stedelijke buurt, met ruimte voor wonen en winkelen, die een uitbreiding van het stadscentrum van Hasselt vormt. (Foto 5)

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds