Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zephyr zorgt voor opwaardering van Oostendse binnenstad

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zephyr zorgt voor opwaardering van Oostendse binnenstad

(c) Steenoven

Projectontwikkelaar Steenoven bouwt in Oostende Zephyr, een woonproject met 36 appartementen. De naam van het project is een eerbetoon aan de Oostendse kunstschilder Maurice Boel, wiens ouderlijk huis zich tegenover de projectsite bevond. De werken starten na de zomer en zullen drie jaar duren.
Steeds meer Belgen zijn op zoek naar een eigen stekje aan onze kust (https://www.bouwkroniek.be/article/corona-maakt-vastgoed-aan-de-kust-duurder.39264). Ook in Oostende is de vraag groter dan het aanbod. Zephyr speelt hierop in. Het project omvat 36 appartementen met één of twee slaapkamers, verdeeld over zeven verdiepingen. De bewoonbare oppervlakte van de appartementen varieert van 64 tot 106 m².
 
Zephyr verrijst op de hoek van de Hofstraat, de Platformstraat en de Mariahofstraat. De projectlocatie zorgt er samen met de keuze voor grote ramen en goedgeplaatste patio’s voor dat alle appartementen genieten van veel daglicht. Alle appartementen hebben een ruim terras. De drie grootste appartementen op de bovenste verdieping beschikken zelfs over heel ruime terrassen van 27 tot liefst 56 m². Om dit nieuwe woonproject te realiseren, worden vijf panden afgebroken die al een aantal jaren leegstaan.
 
Steenoven voorziet in het complex ook een twee verdiepingen tellende ondergrondse parking. De 21 parkeerplaatsen zijn met de wagen bereikbaar met een autolift. Alle appartementen hebben een ondergrondse berging en op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke stalling voor 68 fietsen.
 
“Zephyr komt op een toplocatie, pal in de historische binnenstad van Oostende. Je kan er genieten van het bruisende stadsleven, maar je bent toch slechts 150 m verwijderd van het strand, de jachthaven en de beroemde Vistrap. De plannen werden getekend door het Kortrijkse architectenbureau Bureau W. Er werd gekozen voor een tijdloze en hedendaagse architectuur, met een gevel in metselwerk met accenten in architectonisch beton die het gebouw doen opvallen in het straatbeeld”, zegt Christophe Pottiez, project developer Steenoven.
 
“Met Zephyr willen we een eerbetoon brengen aan de Oostendse kunstschilder Maurice Boel. Zijn ouderlijk huis bevond zich in de Hofstraat 8, pal tegenover onze projectsite, en heette Zéphyr. De kunstschilder werd in zijn beginjaren vooral beïnvloed door het expressionisme van Constant Permeke, maar daarna evolueerde hij naar een eigen, meer abstracte stijl. Zijn wereldberoemde collega-kunstschilder James Ensor was een fan van het eerste uur”, vertelt Christophe Pottiez.
 
De projectlocatie figureert in de gloednieuwe fictiereeks Onder Vuur, die dit najaar te zien zal zijn op Eén. De dramaserie vertelt het verhaal van een groep Oostendse brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Productiehuis Geronimo zakte eind maart af naar de Hofstraat in Oostende voor opnames. Regisseur Joost Wynant kon een heuse topcast strikken voor deze reeks, met acteurs zoals Louis Talpe, Lynn Van Royen, Kim Van Oncen, Lien De Graeve, Ann Tuts en Sam Louwyck.

Timing

Projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare heeft de stedenbouwkundige vergunning voor Zephyr al beet. De afbraakwerken starten in september. De eigenlijke bouwwerken volgen onmiddellijk daarna. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de bewoners in het najaar van 2024 hun intrek nemen in hun nieuwe woonst.
 
Voor Zephyr werkt Steenoven samen met het Oostendse immokantoor Depoorter. Eerder realiseerden beide partners samen al het project Royal Midland in Raversijde. De prijzen voor een appartement in Zephyr starten vanaf 195.000 € (zonder kosten). 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels