Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zendow#neo Premium isoleert nog beter

Als marktleider in een wereld waarin steeds meer aandacht geschonken wordt aan de impact van het gebruik van materialen en van energie is De­ceuninck het aan zichzelf, de bouwheren en de toekomstige generaties verplicht nieuwe technieken en strategieën te ontwikkelen die zijn profielen nog efficiënter en nog performanter maken. Zoals met Linktrusion, een revolutionaire technologie waarmee de traditionele versterkingswijze van pvc-profielen volledig herdacht werd en waar alle Deceuninck Zendow#neo-raam- en -deurprofielen mee zijn uitgerust. In een standaardversie en nu ook in een premiumversie.

Naast zijn uitstekende prijskwaliteitverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke Linktrusion-technologie gaat Deceuninck nog een stap verder. Met Linktrusion worden verschillende technologieën en materialen - pvc, continue glasvezel, staaldraden, pvc-hardschuim,...- gecombineerd om voor elke toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen.

Zo zorgt Linktrusion voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en voor optimale thermische prestaties. Met Linktrusion introduceerde Deceuninck immers alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen, zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

De raam- en deurserie waarin de Linktrusion-technologie voor het eerst gebruikt werd, is de Zendow#neo-serie. Na een eerste toepassing op de Zendow#neo standaardramen en -deuren introduceert Deceuninck nu zijn Zendow#neo premiumramen en -deuren.

Superisolerend

Bij de standaardramen wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Zendow#neo Premium (foto 1) blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over zes kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk. Bijkomende troeven zijn o.m. het tijdloze design, de meer dan 4.000 kleurcombinaties, de strakke, slanke vleugel en de grotere afmetingen.

Deuren

Deceuninck paste de Linktrusion-technologie voor het eerst toe bij zijn Zendow#neo-ramen. Sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij de deuren. Bij de premiumdeuren (foto 2) wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels, het deurkader wordt thermisch versterkt. Een meter vleugelprofiel kan hierbij maar liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er grotere maximale vleugelafmetingen mogelijk zijn, tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar