Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zelfdragende thermisch isolerende dakelementen

Zelfdragende thermisch isolerende dakelementen

L-Ments van Recticel is de nieuwste generatie zelfdragende, thermisch isolerende dakelementen voor hellende daken. Deze elementen kunnen bedekt worden met verschillende materialen (pannen, leien, zink, enz.). L-Ments dakelementen bieden een antwoord op verschillende uitdagingen bij nieuwbouw of renovatie.

Dankzij het lichte, eenvoudige paneel verloopt de installatie verrassend snel. Zo kiezen bouwfirma's en plaatsers voor een kostenefficiënte dakoplossing. Doordat de panelen niet voorzien zijn van een binnenafwerking, zijn ze niet gevoelig aan beschadigingen tijdens het plaatsen. Bovendien kan er zo nadien een leidingenspouw gemaakt worden en heeft de consument een maximale keuzevrijheid.

De jarenlange ervaring van Recticel Insulation zit vervat in dit hoogkwalitatieve dakelement. Zo kan worden gerekend op een uitstekende lambda-waarde ('d) van 0,023 W/mK. Met L-Ments kiest de gebruiker bovendien voor een doorlopend isolatieschild. Dankzij de geïntegreerde houten verstijvers wordt die isolatieschil nergens onderbroken. Geen koudebruggen betekent een maximale energiewinst. Dat creëert ook voor consumenten een toekomstvaste oplossing.

Onderdakfolie, houten tengellatten, meerlaagse kraft-alubekleding, PIR-isolatie en geïntegreerde houten verstijvers: L-Ments zelfdragende isolatiepanelen combineren vijf componenten in één dakelement.

Betaalbaar wonen wordt een van de belangrijkste uitdagingen van de 21ste eeuw. Door een kortere werktijd op de bouwwerf kunnen we vandaag al heel wat kosten drukken. Dat vraagt eenvoudigere, maar daarom niet minder kwalitatieve bouwtechnieken. Met L-Ments dakelementen, die bovendien ook nog eens bijzonder eenvoudig te installeren zijn, kan handig worden ingespeeld op die trend. De snelle montage van deze dakelementen zorgt al voor een mooie besparing. De lagere energiefactuur krijgen de bewoners erbovenop.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar