Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zaventem krijgt vijftig nieuwe assistentiewoningen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Zaventem krijgt vijftig nieuwe assistentiewoningen

Op een terrein aan de Imbroekstraat in Zaventem wordt vanaf april 2017 gestart met de realisatie van een nieuwbouwproject met vijftig erkende assistentiewoningen dat de naam Goodlife meekrijgt. De projectontwikkelaar is Hoome uit Leuven. De toekomstige bewoners zijn 65-plussers die comfortabel willen genieten van hun oude dag met alle diensten en zorg bij de hand. Het project wordt twee jaar na de start van de werkzaamheden opgeleverd.

De twee gebouwen zullen met elkaar verbonden zijn via een gemeenschappelijke 'lobby'. Hier kunnen de bewoners, de bezoekers en de beheerder elkaar ontmoeten. Een centrale waterhaard zorgt voor een huiselijk en warm gevoel en er is toegang tot een mooi aangelegde tuin met een terras. Het gemeentepark, een prachtig stukje Zaventemse natuur, ligt vlakbij. Het Dijleland is populair om er te fietsen en te wandelen, toevallig twee favoriete hobby's bij senioren. Omdat moderne en strakke projecten niet enkel voor jongeren zijn weggelegd, bedacht World in Motion Architecten uit Antwerpen dit tijdloze zorgvastgoedproject voor senioren waar het aangenaam wonen is.

'Dit zorgvastgoedproject heeft een zeer strategische ligging. Deze assistentiewoningen zijn bedoeld voor 65-plussers die houden van een rustige woonomgeving, maar de charme en de gezellige drukte van het nabijgelegen dorpscentrum niet willen missen. Zij zijn hier letterlijk en figuurlijk aan het juiste adres. Goodlife bevindt zich vlakbij de kruising van de Imbroekstraat met de Hector Henneaulaan en de Sterrebeekstraat', legt Jason Jacobs van projectmakelaar Realis uit. Realis is gespecialiseerd in de commercialisering van investeringsvastgoed.

'Uit een onderzoek door de studiedienst van de Vlaamse regering blijkt dat 16% van de inwoners in Zaventem 65-plus is. Tegen 2030 zal dat aantal nog eens met 2,5% toenemen. De zoektocht naar een aangepaste woning is niet altijd evident. Tot nu toe zijn er in Zaventem enkel assistentiewoningen van het OCMW. Het is wel de bedoeling dat in de woningen van ons Goodlife-project volledig zelfstandig geleefd wordt; dat is één van de voorwaarden van een erkende assistentiewoning. Hulp van buitenaf zoals zorg en allerlei diensten die het leven comfortabeler maken, is echter binnen handbereik', vervolgt Jacobs.

In Goodlife zijn één- en tweeslaapkamerappartementen te koop, allemaal met een privéterras. Er is een gemeenschappelijke lobby die eveneens voor niet-bewoners toegankelijk is en waar sociale activiteiten kunnen plaatsvinden. De prijzen starten vanaf 207.600 ', zonder kosten. Er zijn tevens privéparkeerplaatsen te koop en er is een grote fietsenberging met een elektrisch oplaadpunt.

'Dit project biedt een mooie kans voor vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar een hoog rendement. Door de erkenning die dit project door de Vlaamse Gemeenschap voor Zorg en Gezondheid zal krijgen, kunnen kopers genieten van een vrijstelling van onroerende voorheffing en betalen ze slechts 12% i.p.v. 21% btw op de constructiewaarde. Dat voordeel is enkel van toepassing voor erkende assistentiewoningen. Indien gekozen wordt voor een financiering haalt de investeerder in gemiddeld tien jaar tijd een nettorendement boven 7%. Dat is dus een uitstekende belegging, zeker nu de rentevoet een dieptepunt bereikte', stelt Jacobs.

'Ook investeerders die nu nog niet willen verhuizen, maar wel reeds zeker willen zijn van een assistentiewoning in hun buurt, kiezen voor dit project. Ondertussen komen de huurinkomsten dan netjes op hun rekening terecht. Kopers worden voor 100% eigenaar, dus er kan indien gewenst altijd worden overgegaan tot een eventuele herverkoop', besluit Jason Jacobs.

De beheersinstantie Zorgbeheer Midden-Vlaanderen vzw staat in samenwerking met zorgpartner CM Sint-Michielsbond in voor het zorg- en dienstenaanbod voor de bewoners. Ook ontfermen ze zich over de verhuur en het beheer van de gekochte assistentiewoning, iets waarover eigenaars zich dus geen zorgen hoeven te maken maken.

Op 7 september wordt om 19 u. het Goodlife-project officieel voorgesteld in Hof ten As aan de Perksesteenweg 37 in Melsbroek, waarna een receptie wordt aangeboden. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht en kan via realis.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels