Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Zakenbank Rothschild neemt Hillewaere Groep over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Zakenbank Rothschild neemt Hillewaere Groep over

De leiding van Hillewaere Groep blijft in handen van CEO en oprichter Roel Druyts.

De zakenbank Rothschild & Co neemt een meerderheidsbelang in het Antwerpse vastgoed- en verzekeringsbedrijf Hillewaere Groep. Rothschild doet dat via zijn dochteronderneming Five Arrows Principal Investments (FAPI). De leiding van Hillewaere Groep blijft in handen van oprichter Roel Druyts.
De Hillewaere Groep koestert al enige tijd plannen om zowel in de vastgoed- als de verzekeringsmakelaardij in het hele land actief te worden. Zo opende het bedrijf recent nog twee nieuwe kantoren in Gent en Hasselt. Door de komst van FAPI kan het uitbreidingsproces een flinke versnelling hoger schakelen.
 
“Dankzij de inzet van nieuwe technologieën, het opstarten van nieuwe activiteiten zoals interieur- en verbouwingsadvies en de drive van onze medewerkers zijn we er de voorbije jaren in geslaagd om een stevige groeispurt te trekken. Dit zowel in onze vastgoed-, als in onze verzekerings- en hypotheektak. Dat is niet onopgemerkt gebleven en heeft de aandacht getrokken van Rothschild & Co. Via FAPI stapt de zakenbank nu in ons kapitaal”, verklaart Roel Druyts.
 
Over de omvang van de transactie wordt niets meegedeeld. Wel is duidelijk dat Five Arrows Principal Investments een meerderheidsbelang neemt in Hillewaere Groep. CEO Roel Druyts behoudt zelf ook een belang en blijft de dagelijkse en operationele leiding op zich nemen. Ook aan de managementstructuur wordt niet geraakt.
 
Five Arrows Principal Investments wil met de Hillewaere Groep het succesverhaal herhalen zoals het eerder al deed met de Heilbron Groep in Nederland. Deze financiële dienstverlener is in vier jaar tijd gegroeid naar 750 medewerkers en zag haar omzet tegelijk verzevenvoudigen naar 110 miljoen €. FAPI heeft de ambitie om straks in de top tien van de Belgische verzekeringsmarkt te belanden en streeft naar een landelijke dekking van de activiteiten.
 
Ook voor de vastgoedactiviteiten wil het één van de belangrijkste spelers op de Belgische markt worden. De vastgoedsector telt nog zeer veel kleine, lokale spelers en enkele franchise formules. Hillewaere Groep stelt al enkele jaren vast dat meeste van deze vastgoedspelers perfect inwisselbaar zijn en vaak de slagkracht missen om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, o.a. door meer beleving te introduceren in hun kantoren, maar ook IT-systemen om de markt in kaart te brengen zodat makelaars beter weten wie wil kopen.
 
Hillewaere Groep  werd opgericht in 2002 en is een groepering van vier dienstverlenende bedrijven: Hillewaere Vastgoed, Hillewaere Verzekeringen, Hillewaere Hypotheken en Home by Hillewaere. De verschillende bedrijven worden gecontroleerd door de Hillewaere Holding en tekenen jaarlijks volgende cijfers op: 80 medewerkers, meer dan 1.000 eigendommen continu in portefeuille, meer dan 900 vastgoedtransacties per jaar, meer dan 11.000 verzekeringsklanten en meer dan 10 miljoen € kredieten per jaar.
 
De Rothschild Merchant Bank is de zakenbank van de Engelse tak van de bekende Rothschild familie. Five Arrows Principal Investments is één van de private equity fondsen van deze zakenbank met zetels in Londen, Parijs en Luxemburg. De investeringsstrategie is pan-europees en focust op bedrijven met een waarde tussen 50 en 500 miljoen € die een hoge visibiliteit hebben en waarvan een aanzienlijke groei kan verwacht worden.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Dossiers voor hypothecaire leningen moeten sinds 1 juli voorzien zijn van een objectief en statistisch onderbouwd schattingsverslag. Voortaan baseren de banken het kredietbedrag dat ontleend kan worden op die objectieve waardeschatting en niet[…]

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Eerste personeel bij ImmoPass

Eerste personeel bij ImmoPass

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Groep Huyzentruyt lanceert bedrijfsobligaties voor Belgische en Poolse vastgoedprojecten

Meer artikels