Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Your Nature bouwt 575 ecovriendelijke vakantiehuisjes

Gerelateerde onderwerpen :

Your Nature bouwt 575 ecovriendelijke vakantiehuisjes

Projectontwikkelaar Your Nature bouwt vanaf volgend jaar het eerste Belgische ecovriendelijke vakantieresort in de gemeente Antoing in de provincie Henegouwen. In een eerste fase worden 188 vakantiewoningen opgetrokken en enkele gemeenschappelijke faciliteiten. Dit jaar nog wordt de financieringsfase afgerond. De eerste fase vergt een investering van meer dan 80 miljoen €.

Het vakantiepark komt op het domein van Bois de Péronnes in Antoing, aan de grens met Frankrijk. Het beschermde natuurgebied van 280 ha is in handen van de familie de Ligne. Het resort omvat naast de 188 vakantiewoningen van de eerste fase een zwembad, een markthal met winkels en een bakker, een wellnesscentrum, een seminariecentrum en een restaurant.

”Dit jaar willen we de infrastructuurwerkzaamheden en vastgoedtransacties afwerken. Volgend jaar zetten we volop in op de bouw van het resort en in 2019 opent de toeristische site”, stelt François Mary, ceo van Your Nature.

Op palen

“98% van het domein is bebost. Samen met fauna- en flora-experts maakten we een topografisch overzicht van alle bomen op het domein om te kijken waar we de huizen kunnen plaatsen. De huizen worden niet ter plaatse gebouwd, maar geprefabriceerd. Bovendien bouwen we de huizen op palen. Zo beperken we de impact op de bodem en moeten minder grondwerken uitgevoerd worden”, legt Mary uit.

De vakantiewoningen zijn zo ontworpen dat ze opgaan in de natuur. De gebruikte materialen zijn geïnspireerd op de omgeving. Daarnaast zullen meer dan 6.000 m² aan zonnepanelen energie leveren voor de huisjes en zo het verbruik op het domein zo goed mogelijk opvangen. De gebouwen worden verwarmd met pelletkachels om de CO2-uitstoot te beperken. Auto’s zullen geweerd worden op het terrein. Golfkarretjes zijn het alternatief.

Your Nature verkoopt de vakantiewoningen aan particulieren of bedrijven en staat in voor de bouw ervan. Your Nature zorgt vervolgens zelf voor de verhuur en het onderhoud van de huisjes.

Your Nature bouwt zes soorten huisjes in verschillende stijlen (Leaf, Flower, Cottage, Lake, Lodge, Treeloft). Een woning zal, volgens het type, tussen 145.000 en 495.000 € kosten. Your Nature werkt voor de infrastructuurwerken en de bouw van het resort vooral samen met lokale bedrijven (Mobic en Imax Pro uit Harzé-Aywaille, Stabilame, Enerco Bois en Menuiserie Riche uit Mariembourg en Scidus uit Étalle).

Péronnes Invest

Péronnes Invest nv, de investeringsmaatschappij achter Your Nature, mobiliseert 80,9 miljoen € aan kapitaal. 23,3 miljoen € komt van privékapitaal bij Péronnes Invest en 13,1 miljoen € is openbaar kapitaal. Daarbovenop werd een lening van 45,5 miljoen € gesloten bij Belfius en BNP Paribas Fortis. De familie de Ligne is de hoofdaandeelhouder van Péronnes Invest, samen met Paul Bertrand, Patrick Brami en Anne Fourcade, één van de architecten van het resort.

Na de eerste fase wordt het resort uitgebreid tot 300 huisjes en na de laatste fase zal Your Nature 575 vakantiewoningen tellen en negen gemeenschappelijke gebouwen (boerderij, sport- en spelruimte, een manege). Minder dan 10% van het natuurgebied zal uiteindelijk bebouwd zijn.

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Marktverkenning voor Loodswezensite

Marktverkenning voor Loodswezensite

AG Vespa, het autonome gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, werkt aan een kwalitatieve herontwikkeling van de Loodswezensite. Om dit gericht uit te werken, lanceert het een marktbevraging. Hiermee peilt het naar een[…]

19/05/2019 | Antwerpen
Project De Vaart gelanceerd

Project De Vaart gelanceerd

Stadsbader bouwt Gentse all weather terminal

Stadsbader bouwt Gentse all weather terminal

CCN-gebouw wacht herontwikkeling

CCN-gebouw wacht herontwikkeling

Meer artikels