Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Yanmar toont nieuwe rupsdumper op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

Yanmar toont nieuwe rupsdumper op Matexpo

Tom Dekoninck van Cebeko gelooft sterk in de nieuwe rupsdumper C30R-3 van Yanmar.

Yanmar Construction Equipment Europe toonde op Matexpo in Kortrijk voor het eerst in Europa zijn nieuwe model rupsdumper. De C30R-3 heeft de nieuwe Euro Stage IIIB-motor die toelaat om de productiviteit en de kracht te verhogen, terwijl het verbruik en de uitstoot gevoelig werden teruggedrongen.

De nieuwe rupsdumper wordt standaard aangeboden met een automatische toerentalvermindering en eco-modus. De C30R-3 biedt ook een vernieuwde aandrijflijn (nieuwe variabele snelheids-rijmotoren) die het manoeuvreren en schranken gevoelig verbeteren.

Hij zal tevens uitgerust zijn met een nieuw instrumentenpaneel dat het werken overzichtelijker en comfortabeler maakt. De nieuwe C30R-3 zal verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: met vaste of draaibare uitkipbak.

De bandenkraan B75W van Yanmar is een ideale machine voor gebruik in stedelijke gebieden.

Bandenkraan

Yanmar had nog wel enkele nieuwe machines op de Matexpo-stand. De focus lag op het nieuwe gamma bandenkranen en wielladers, die voor de eerste keer op de Belgische markt werden getoond in Yanmar-kleuren. De bandenkraan B75W is een ideale machine voor gebruik in stedelijke gebieden en is tegelijk een ware specialist in landschapsarchitectuur. De machine neemt genoegen met weinig plaats en brandstof en is heel eenvoudig in bediening en onderhoud.

Van werkcycli tot onderhoud, alles gaat snel en efficiënt. Deze bandenkraan biedt vele voordelen: van de vereenvoudigde besturing, over de hoogkwalitatieve uitrusting die standaard werd voorzien, tot het uitgebreide pakket met opties die ervoor zorgen dat de machine steeds volgens de uit te voeren taak kan uitgerust worden.

Binnendraaier

Yanmar toonde in Kortrijk voorts nog de nieuwe 2,7 ton binnendraaier, de ViO27-6. Dankzij de combinatie van duurzaamheid, robuustheid en betrouwbaarheid is deze ViO27-6 de perfecte oplossing in beperkte ruimtes, bij renovaties of bij de aanleg van parken en tuinen. Zijn compacte bouw en verlaagde inzetgewicht vereenvoudigen het transport opmerkelijk.

Het hydraulische systeem van de ViO27-6 is gebaseerd op het combineren van vermogens die de besturing preciezer en aangenamer maken voor de operator. De combinatie van pompdebieten kan enerzijds de werkingssnelheid verbeteren en anderzijds fijngevoelige en simultane prestaties garanderen, zelfs tijdens verplaatsingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe heeft twee volledig elektrische betonmixers geleverd aan Voorbij Funderingstechniek. Deze stationaire betonmixers zullen worden ingezet op het project A16 Rotterdam, waar Funderingscombinatie Voorbij Franki (FCVF) in opdracht van[…]

14/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Autonome schrobmachine voor kleine ruimtes

Autonome schrobmachine voor kleine ruimtes

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Caterpillar verbetert asfaltfrezen

Meer artikels