Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Xthermo publiceert brochure brandveiligheid buitengevels

Xthermo publiceert brochure brandveiligheid buitengevels

(c) Xthermo

© Tim Van de velde

Brandveiligheid is één van de belangrijkste aspecten voor gevels. De beruchte ramp met de Grenfelltoren in London in juni 2017 zorgde voor extra aandacht voor deze thematiek. Ook vandaag zitten aannemers, architecten en andere bouwprofessionals regelmatig met vragen.
Voldoende reden om er extra aandacht aan te besteden, concludeerden de leden van Xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van buitengevelisolatiesystemen, ook wel ETICS genoemd. Deze federatie staat voor duurzame, hoogwaardige en technisch goedgekeurde systemen en stelt uitgebreide kennis en competentie ten dienste voor het realiseren van de beste, mooiste, ecologische en energiezuinige gevels, zowel in nieuwbouw als in renovatie.
 
De leden vertegenwoordigen samen het overgrote deel van de Belgische ETICS-markt, en zijn dus experts op het vlak van buitengevelisolatie. Daarom bundelden ze hun kennis, met als resultaat deze overzichtelijke, merkneutrale brochure vol nuttige informatie rond dit thema.
 
Eerst komt de essentiële info aan bod rond het Europese en Belgische wetgevende kader. Maar daarnaast vind je in de brochure ook specifieke technische aspecten, met onder meer de brandreactie van bouwmaterialen of bouwsystemen, de hoogte van gebouwen met betrekking tot het brandgedrag van gevels, de brandweerstand van de dragende constructie en de brandreactie van de gevelafwerking.
 
Ten slotte wordt de visie van Xthermo op brandveiligheid uitgelicht. “Onze leden bieden systemen aan die perfect beantwoorden aan de wettelijke eisen en in sommige gevallen zelfs een betere brandreactieklasse bezitten. Wij benadrukken vooral het gebruik en de toepassing van componenten afkomstig van één systeemaanbieder. Op die manier kan je als eindgebruiker vertrouwen op een systeem dat in totaliteit onderworpen is aan de meest strenge vereisten”, stelt Gino Gailliaert van Xthermo.
 
De brochure is gratis te downloaden via de website Xthermo.be. Het is de ideale plek voor alle actoren uit het bouwproces die op zoek zijn naar informatie over ETICS (buitengevelisolatiesystemen met pleisterwerk).
 
Naast de brochure brandveiligheid is er ook een uitgebreid technisch handboek beschikbaar. Dit is niet alleen een bijzonder handige informatiebron gevuld met technische informatie en specifieke richtlijnen, maar ook een illustratie van de intense samenwerking tussen de verschillende leden.
https://www.xthermo.be/nl/news-items/brochure-brandveiligheid/
Foto’s: © Xthermo
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Brussel is van 3 tot 6 oktober voor de eerste keer gaststad voor het jaarlijkse ISOCARP World Planning Congress. Het evenement vindt plaats in het Maison de la Poste op de Thurn & Taxis-site. Voor de praktische organisatie van dit congres[…]

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Meer artikels