Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

XL-prestaties bij Terex Compact

XL-prestaties bij Terex Compact

Terex Compact zal op de bouwmaterieelvakbeurs Bauma, die loopt van 11 tot 17 april in München, zes nieuwe minigravers van 1,4 tot 3,7 ton in wereldprimeur voorstellen. Hun troeven inzake graafprestaties, gebruikscomfort en onderhoud zijn van XL-formaat. Het gaat om de TC14-2, TC16-2, TC19-2, TC22-2, TC35-2 en TC37-2. Gedurende de komende twee jaar zullen, naar verluidt, nog andere machines volgen. Dit vormt de grootste ontwikkeling van nieuwe producten die ooit gerealiseerd werd in de Terex-vestiging in het Duitse Crailsheim.

Uit tests is een prestatiewinst gebleken van meer dan 20% ten opzichte van concurrerende modellen en dat meer bepaald voor de graaftijd van sleuven. Bovendien zijn deze minigravers uitgerust met een hydraulisch LUDV-systeem (load-independent flow distribution) dat slechts op enkele machines uit deze vermogenscategorie beschikbaar is. Het laat toe het vermogen af te stemmen op de behoeften.

Tweede circuit

Voor een precieze bediening van de werktuigen (hamer of frees) is een elektro-proportioneel tweede circuit voorzien (althans vanaf de TC22-2 en optioneel op de kleinere modellen). Het reservoir is extra groot voor werken van lange duur en een joystick laat toe de werktuigen met grote behendigheid te sturen.

Extra toegang

Deze nieuwe modellen zijn eveneens uitgerust met een extra toegang langs de rechterkant, wat nuttig kan zijn bij wegenwerken en het zicht verbetert langs deze zijde. De console klapt volledig weg om de toegang tot de cabine te vergemakkelijken. De binnenruimte is groot en grote glaspartijen verbeteren het zicht over de werkomgeving.

Andere kenmerken: montage bovenaan van de cilinder om elk contact te vermijden tussen de zuigerstang en de laaddrempel bij het laden op een vrachtwagen; installatie links van de Knickmatik-cilinder, beschermd tegen botsingen; zwenken van de giek langs beide zijden; een automatische zwenkrem die ervoor zorgt dat je de vergrendeling tijdens het transport niet vergeet enz. Daarnaast omvat de bladhendel een snelheidsregelaar, wat bv. ophogings- en nivelleringswerken vergemakkelijkt.

Onderhoud

Het onderhoudscomfort wordt gegarandeerd door gemakkelijk bereikbare en gegroepeerde onderhoudspunten, een breed openende motorkap en vlot toegankelijke vulopeningen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Toerisme Vlaanderen lanceert in augustus 2023 de evenementenreeks Stories Unfold, die vanaf dan om de twee jaar en op vijf verschillende locaties (inter)nationale (media)aandacht wil genereren voor de Vlaamse kastelen en tuinen. Voor de eerste[…]

12/08/2022 | Ontwerp
Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af