Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Xior: kapitaalronde en reeks nieuwe projecten

Gerelateerde onderwerpen :

Xior: kapitaalronde en reeks nieuwe projecten

© Xior

De gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) Xior zet zijn groeistrategie verder en kondigt, na de reeds eerder bekendgemaakte projecten en overnames, nieuwe projecten en overnames aan voor een bedrag van zowat 110 miljoen €.

Indien alle overnames en herontwikkelingen in de pipeline worden gerealiseerd, stijgt de portefeuillewaarde van 290 naar zowat 485 miljoen €, met ongeveer 4.500 wooneenheden in studentenhuisvesting.

Xior Student Housing nv is de eerste Belgische openbare gvv, gespecialiseerd in het segment van de studentenhuisvesting in België en Nederland. In dit vastgoedsegment biedt Xior Student Housing een variëteit aan panden aan, van kamers met gemeenschappelijke voorzieningen en kamers met eigen sanitair tot volledig uitgeruste studio’s. Xior is sinds 2007 eigenaar en exploitant van studentenhuizen.

Den Haag en Rotterdam

Xior heeft 55% van de aandelen verworven in de vastgoedvennootschap die eigenaar is van twee te herontwikkelen kantorencomplexen in Den Haag (Burgwal) en Rotterdam (Bokelweg). Hier komen ongeveer 500 units met een totale investeringswaarde na reconversie van 67,4 miljoen €. Naar verwachting zullen beide gebouwen vanaf september 2019 in exploitatie gaan.

Etterbeek

Xior is een joint venture aangegaan met een private ontwikkelaar voor een de realisatie van 115 units in Etterbeek. Het project heeft een totale investeringswaarde (na reconversie) van ongeveer 11,7 miljoen € (in de hypothese van 100% eigendom van de vastgoedvennootschap). Het pand aan de Oudergemlaan in Etterbeek zal na het bekomen van de vergunning worden omgevormd tot een complex met 115 studio’s en zes parkeerplaatsen. De ingebruikname van dit studentenpand is voorzien voor september 2018.

Delft

Xior zal een te herontwikkelen kantoorpand in Delft (Phoenix) verwerven voor de realisatie van een honderdtal units en met een totale investeringswaarde (na reconversie) van 8,6 miljoen €. Naar verwachting zal dit gebouw vanaf september 2019 in exploitatie gaan.

Xior zal de aandelen verwerven van de vastgoedvennootschappen die eigenaar zijn van twee panden in Utrecht en Venlo, met een investeringswaarde van in totaal 21,5 miljoen €.

Vers kapitaal

Xior heeft ter financiering van zijn groeistrategie na het eerste kwartaal van dit jaar bijkomende financieringen gesloten met KBC Bank en Argenta telkens voor een bedrag van 25 miljoen €. Xior geeft ook nieuwe aandelen uit voor een totale waarde van net geen 84 miljoen €. 23% van deze nieuwe aandelen zijn voorbehouden aan de referentie-aandeelhouders.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

De Gentse projectontwikkelaar Revive en het Nederlandse ontwerp- en onderzoeksbureau Except uit Utrecht gaan samenwerken en willen samen de pionier worden op het vlak van doorgedreven duurzaamheid in de vastgoedsector. Concreet zijn ze in heel[…]

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

Meer artikels