Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Xella haalt Ursa aan boord

Gerelateerde onderwerpen :

Xella haalt Ursa aan boord

© Ansgar M. van Treeck

Xella International heeft een contract gesloten met investeringsbedrijf KKR om Ursa over te nemen. Het assortiment van Ursa is complementair met de huidige portfolio van Xella. In de Xella Group zal Ursa een onafhankelijke koers varen. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. De verkoop wordt vermoedelijk vóór het einde van dit jaar afgerond.

De Xella Group ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt bouwmaterialen, gipsvezelplaten en kalk- en kalksteenproducten. Dankzij de merken Ytong, Hebel en Silka is Xella één van de grootste fabrikanten van cellenbeton- en calciumsilicaatelementen ter wereld. Het merk Multiplor staat voor niet-ontvlambare isolatieplaten. Fermacell en Fermacell Aestuver zijn begrippen op het vlak van brandbeschermingsoplossingen en gipsvezel, terwijl Fels dan weer één van de grootste producenten van kalk- en kalksteenproducten in Europa is.

Ursa legt zich toe op de vervaardiging en commercialisering van thermische en akoestische isolatiematerialen voor duurzame en energiezuinige bouwprojecten. Het is één van de grootste Europese producenten van minerale wol en geëxtrudeerd polystyreen. De producten van Ursa verminderen de energiebehoefte, vooral op het vlak van verwarming en koeling, waardoor gebruikers hun energieverbruik aanzienlijk kunnen verlagen. De producten zijn ook milieuvriendelijk omdat ze de CO2-uitstoot helpen terugdringen en de economie minder afhankelijk maken van fossiele brandstoffen.

Het bedrijf heeft de jongste jaren een opmerkelijke en winstgevende groei gekend. Het is de bedoeling dat Ursa zijn succesverhaal voortzet als zelfstandige business unit die zich toelegt op de specifieke behoeften van klanten inzake isolatiematerialen. Er zijn voldoende raakpunten tussen de twee bedrijven zodat ze beide voordeel kunnen halen uit de samenwerking. Zo vormen de op mineralen gebaseerde bouwmaterialen van Ursa een perfecte aanvulling op de portfolio van Xella. Dat biedt mogelijkheden om producten van de verschillende merken van de groep te combineren en zo innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Daarnaast ligt Ursa inzake omvang, geografische spreiding en managementstructuur perfect in de lijn van de bestaande business units van Xella, waardoor de integratie vlot zal kunnen verlopen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

“In vergelijking met andere sectoren hinkt de productiviteit in de bouwsector al jaren achterop. De druk op de marges en een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten zijn in onze sector al een realiteit en maken het steeds moeilijker om[…]

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

Nelissen wint Ambiorixprijs

Nelissen wint Ambiorixprijs

Meer artikels