Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wvi en De Mandel bouwen in Oostvleteren

Wvi en De Mandel bouwen in Oostvleteren

Sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel en de West-Vlaamse Intercommunale (wvi) plannen de bouw van tien sociale koopwoningen en tien sociale huurwoningen door De Mandel en sociale kavels door de wvi. Het project ligt tussen de Woestenstraat (N8) en de Edmond Devloostraat, vlakbij het centrum van Oostvleteren.

In de loop van 2016 zullen de wegeniswerken starten. De hoofdontsluiting komt langs de Woenstenstraat (N8). In een later stadium zal een ovonde (ovale rotonde) worden aangelegd langs de N8. In totaal beslaat de verkaveling een oppervlakte van 1,9 ha en omvat ze 20 woningen, een 15-tal sociale kavels en 5 middelgrote kavels, waarvan 12 kavels voor halfopen bebouwing en 8 kavels voor open bebouwing. In dit gemengde sociale project zullen de sociale en middelgrote kavels door de wvi te koop aangeboden worden terwijl De Mandel zal instaan voor de bouw van de 20 woningen.

Groenzones

De Vlaamse overheid (VMSW) stelde Studiebureau Cnockaert uit Wervik aan voor het ontwerpen van de riolering en de wegenis. De nieuwe verkaveling sluit aan op de reeds gerealiseerde eerste fase. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel evenals verhardingen voor wegenis, voetpaden en beplantingswerken. Ook worden twee groenzones en een speelzone aangelegd en worden de bestaande bufferbekkens aangepast.

De tijdelijke vennootschap Sileghem & Partners cvba ' Urbain Architectencollectief bvba uit Gent zijn de architecten voor de woningbouw in dit project. De ontwerper tekende hedendaagse gezinswoningen opgebouwd met duurzame bouwmaterialen zoals gevelmetselwerk in combinatie met dorpels en plinten in beton. De daken worden bekleed met rode dakpannen en worden voorzien van zinken hanggoten. De carports worden opgebouwd in staal waardoor ze een slank uitzicht krijgen. Door de stalen structuur te galvaniseren, sluit de kleur aan bij de zinken goten en dakranden. Door zowel bij de koop- als huurwoningen met dezelfde materialen te werken, zal een sterke identiteit en herkenbaarheid verkregen worden.

Carports

Alle koopwoningen hebben drie slaapkamers voor hoogstens vijf personen en bestaan uit twee bovengrondse bouwlagen met een zadeldak. De inkompartijen bevinden zich centraal in de zijgevel onder de luifels van de carports, die voorzien worden tussen de geschakelde koopwoningen. De carports worden gekoppeld geplaatst, behalve bij de koopwoningen op de hoeken. Daar worden de carports zijdelings ingeplant zodat er meer tuin kan aangeboden worden langs de zijkant.

Bij de huurwoningen worden de twee bungalows centraal tussen de woningen met twee verdiepingen geplaatst zodat een gevarieerd gevelbeeld ontstaat van eenlaagse bebouwing (bungalow en garageboxen) in combinatie met tweelaagse bebouwing met een zadeldak. De huurwoningen met verdieping en dak staan per twee geschakeld, waardoor ze inzake schaal en morfologie aansluiten bij de koopwoningen. De twee bungalows hebben twee slaapkamers. Er worden ook drie huurwoningen voorzien met twee slaapkamers en vijf huurwoningen met drie slaapkamers. Achter de huurwoningen is er een tuinpad zodat per woning de tuinberging/fietsenstalling in de tuin bereikbaar is.

Keukens

Bij de huurwoningen wordt de inkomdeur bewust dieper geplaatst zodat een overdekte buitenruimte ontstaat die het binnenkomen beschut, markeert en begeleidt. Dit zorgt eveneens voor meer herkenbaarheid van de huur- en koopwoningen. De woningen zijn voorzien van alle comfort en zijn zeer energiezuinig. Alle woningen beschikken over centrale verwarming met een hoogrendementsketel. De Mandel laat geen keukens plaatsen in de koopwoningen. De badkamers zijn wel volledig afgewerkt en ingericht.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Urban.brussels levert een vergunning af aan Brussel Mobiliteit voor de bouw van een verbinding voor voetgangers en fietsers onder de brug aan Jules de Trooz. Met deze onderdoorgang komt er een alternatief voor een druk kruispunt en wordt de[…]

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen