Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

WTCB, Constructiv en FeMa bundelen de krachten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
WTCB, Constructiv en FeMa bundelen de krachten

Het Wetenschappelijk Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) wil het contact met de aannemers versterken om hen op de hoogte te brengen van de vele vernieuwingen waarmee de bouwsector vandaag te maken krijgt en hen begeleiden bij de alsmaar sneller veranderende situaties. In samenwerking met dienstverlener Constructiv en de vereniging van bouwhandelaars FeMa, werkt het WTCB aan een testproject om de aannemers zo juist en snel mogelijk te informeren.
De bouwsector evolueert in een snel tempo en is voortdurend onderhevig aan veranderingen, of het nu gaat om energienormen, digitalisering of veiligheid. Vanzelfsprekend heeft ook de gezondheidscrisis de sector stevig door elkaar geschud. Vandaag worden de covidmaatregelen en andere richtlijnen en aanbevelingen zo snel aangepast dat er soms zelfs geen tijd is om ze effectief bij iedereen bekend te maken.
 
Voor de drie partners leek het evident om via de bouwhandelaars de aannemers te bereiken. Niet zonder reden, want aannemers komen regelmatig bij hen langs om zich te bevoorraden. Bovendien zijn de bouwhandelaars vaak ook het eerste aanspreekpunt bij vragen. 

Informatieterminals

Het WTCB, Constructiv en FeMa lanceren daarom een testproject om de aannemers bij hun zoektocht naar informatie te begeleiden. Zo zullen er in de loop van dit jaar informatieterminals geplaatst worden in 25 verschillende verkooppunten.
 
Aan de hand van korte video’s gemaakt door de drie partners, wordt via deze online terminals recente informatie over de sector verspreid. Het gaat hierbij zowel om korte films en animaties als om aankondigingen van evenementen en opleidingen.
 
De video's worden in een film achter elkaar afgespeeld. Het videomateriaal wordt regelmatig online bijgewerkt op basis van de actualiteit. De leveranciers kunnen de terminals bovendien ook gebruiken als ondersteuning voor hun presentaties.
 
Aannemers en leveranciers die nog geen gebruik kunnen maken van de informatieterminals in het testproject, vinden steeds een antwoord op alle vragen via www.wtcb.be, de website van het WTCB. Hierop is heel wat nuttige informatie en praktische hulpmiddelen voor aannemers te vinden, zoals:
• Specifieke informatie voor elke sector in de bouwwereld;
• Vragen en antwoorden over verschillende technische aspecten;
• Informatie om eenvoudig bouwproducten te vinden;
• Berekeningstools zoals Cpro voor offertes en boekhouding.
 
Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) staat al meer dan 60 jaar ten dienste van de bouwbedrijven. Het Centrum wil zijn 100.000 leden inspireren, motiveren en enthousiast maken om de technologische, economische en ecologische uitdagingen aan te gaan.
 
Via onderzoek, kennisverspreiding en ondersteuning beantwoorden we alle praktische vragen van de bedrijven. Digitale transformatie en de overgang naar meer duurzaamheid en een circulaire economie zijn twee andere belangrijke aandachtspunten van onze strategie. Deze moeten de bouwsector in staat stellen zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en zijn productiviteit te verbeteren.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

De National Tender Day is zowat de hoogmis voor iedereen die met overheidsopdrachten te maken heeft. Deze vijftiende editie maakte zijn beloften meer dan waar. Het evenement, georganiseerd door EBP in samenwerking met Bouwkroniek en La[…]

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Meer artikels