Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonzorgcentrum maakt plaats voor hotel in hartje Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Woonzorgcentrum maakt plaats voor hotel in hartje Antwerpen

In hartje Antwerpen, aan het ruime plein Oever en Scheldeken, wordt een nieuw hotel met 221 kamers gebouwd. Op de toekomstige bouwplaats bevindt zich nu nog een woonzorgcampus. Die verdwijnt voor een nieuwbouw die werd ontworpen door Binst Architects. De werken zullen eind dit jaar beginnen na de verhuis van het woonzorgcentrum. De opening van het hotel is gepland in 2024.
Het project wordt ontwikkeld door Cores Development in samenwerking met de Duitse hotelketen Motel One. Die staat erom bekend de prijzen van een budgethotel te combineren met de uitstraling van een designhotel. De groep exploiteert 75 hotels in een tiental Europese landen.
 
In België beschikt Motel One nog over een hotel in de Brusselse Koningsstraat. Het succes van dat hotel deed Motel One uitkijken naar een tweede project in ons land. Voor Cores Development is het de eerste keer dat het kiest voor de totaalontwikkeling van een hotel.
 
Het nieuwe hotel wordt opgetrokken aan het ruime plein Oever en Scheldeken, waar zich nu nog een woonzorgcampus bevindt. De ligging, op de winkelas naar het Zuid en vlakbij de vernieuwde kaaien, is ideaal voor toekomstige hotelgasten, maar verzekert door de specifieke instructies in het ruimtelijk uitvoeringsplan van de binnenstad ook dat de harmonie in de historische buurt behouden wordt.
 
Het huidige woonzorgcentrum maakt plaats voor een eigentijds kwalitatief gebouw, ontworpen door Binst Architects uit Antwerpen en aangepast aan het rustige en historische karakter van de buurt. De 221 hotelkamers zullen verspreid worden over twee blokken, die door het binnengebied en ondergronds met elkaar verbonden worden.
 
De helft van de site zal onbebouwd blijven en dienen als groene patio, die de gebouwen aan de zijden van Oever en Scheldeken met elkaar verbindt. De inwoners van Antwerpen zullen ook kunnen genieten van de bar van het hotel, langs de kant van het plein aan Oever. Aan de zijde van Scheldeken zijn geen publieke functies voorzien, waardoor de smalle straat zijn rust behoudt.
 
“Dit project ligt ons nauw aan het hart omdat het over onze eigen stad gaat en een nieuw concept toevoegt aan ons inmiddels sterk uitgebreide portfolio. De locatie combineert de levendigheid van het ruime plein aan Oever en de rust van Scheldeken. We bewijzen hiermee dat we ook met een hotelconcept een historische buurt kunnen herwaarderen en interactie met de omwonenden kunnen creëren”, aldus Sophie Deprez, CCO van Cores Development.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woonzorgproject en sociale woningen op site Vanhassels in Zele

Woonzorgproject en sociale woningen op site Vanhassels in Zele

De Vlaamse regering heeft zopas op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits de wijziging van de plannen voor de herontwikkeling van de voormalige site Vanhassels in Zele goedgekeurd. Voor het terrein werd een brownfieldconvenant[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Meer artikels