Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonzorgcentrum in Sint-Truiden

Gerelateerde onderwerpen :

In Sint-Truiden is de bouw begonnen van een woonzorgcentrum dat plaats zal bieden aan negentig zorgbehoevende senioren. Het gaat om de laatste fase van een zorgcampus in het hart van de stad, op enkele honderden meters van de Grote Markt. Het project van wzc Home Elisabeth moet tegen het najaar van 2017 volledig gerealiseerd zijn.

Acht jaar geleden bouwden de zusters Augustinessen op deze site hun eigen klooster-woonzorgcentrum met vijftien plaatsen. De capaciteit werd in 2010 uitgebreid met 26 assistentie- woningen. Nu volgt het verouderde woonzorggebouw aan de Clement Cartuyvelsstraat dat momenteel onderdak biedt aan vijftig senioren.

In een eerste fase worden het oude kloostergebouw, de polyvalente zaal en de vroegere keuken afgebroken. De huidige bewoners verhuizen in de zomer van 2016 waarna het oude rusthuis wordt afgebroken. Daarna kan de capaciteit hier worden uitgebreid tot 90 plaatsen. Het nieuwe woonzorgcentrum zal uiteindelijk beschikken over 66 kamers van 28 m² en vier zorgflats van 45 m² voor koppels. In de kelder worden 29 parkeerplaatsen voorzien.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels