Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonzorgcentra: meer aanvragen dan erkenningen

Woonzorgcentra moesten eind vorig jaar hun bouwintenties voor bijkomende capaciteit kenbaar maken aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het gaat over initiatiefnemers die voorafgaande vergunningen in portefeuille hadden, bouwplannen hebben of die aan het realiseren zijn in de loop van 2015, 2016 of 2017. Wie plannen heeft voor 2018, moet ze pas eind 2015 kenbaar maken. De Vlaamse regering besliste zopas dat 8.413 voorafgaande vergunningen omgezet mogen worden in erkenningen in de periode 2015-2018.

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) meldt dat vanuit de verschillende woonzorgcentra echter iets meer dan 11.000 aanvragen ingediend zijn. Er is bovendien nog geen zicht op de potentiële aanvragen voor 2018. Een deel van de aanvragen zal met andere woorden niet gehonoreerd worden en dus geen erkenning (lees: subsidiëring) krijgen. Een ander deel van de aanvragers moet zijn plannen noodgedwongen uitstellen tot 2018. Wie plannen heeft voor de periode na 2017 zal die minimaal moeten uitstellen tot 2019.

Voor de toekenning van de volgende reeks erkenningen zullen nieuwe criteria worden afgesproken. Deze criteria zullen zorgen voor een verdeling in de toewijzing tussen de 2.600 afgewezen plaatsen van 2017, en de plaatsen die in de planning zaten voor 2018 en 2019. In de begroting is voor 2019 ruimte om 1.389 woongelegenheden te erkennen. Dat staat tegenover 9.000 potentiële aanvragen (toegekende voorafgaande vergunningen).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

De Aertssen Group uit Stabroek heeft de intentie om de bedrijvengroep Van Rooy uit Beerse over te nemen. De overname past in de groeistrategie van de business unit Aertssen Infra die erop gericht is om klanten een geïntegreerd[…]

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel