Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonzorgcampus Wijgmaalbroek opent in voorjaar 2016

Gerelateerde onderwerpen :

Woonzorgcampus Wijgmaalbroek opent in voorjaar 2016

De nieuwe woonzorgcampus Wijgmaalbroek aan de Remy Alloingstraat in Wijgmaal, een deelgemeente van Leuven, verwelkomt in april 2016 zijn eerste bewoners. Er worden 120 woongelegenheden voorzien. In een afzonderlijke residentie op de campus zijn tevens 26 assistentiewoningen te huur. Het uitgestrekte complex ligt in een groene omgeving vlakbij een natuurgebied en op wandelafstand van de dorpskern van Wijgmaal. Het project is een realisatie van Senior Living Group. Het ontwerp is van a33 Architecten uit Leuven.

Het Woonzorgcentrum Wijgmaalbroek is een project dat wordt gerealiseerd als een publiek-private samenwerking (pps) met als partners het OCMW van Leuven, de aannemingsbedrijven Democo-Dethier en Senior Living Group (SLG). De vzw Wijgmaalbroek, een onderdeel van SLG, zal de uitbating verzorgen.

De campus bestaat uit twee gebouwen, het woonzorgcentrum waar 120 bewoners een plaats zullen vinden en een afzonderlijke vleugel van 26 assistentiewoningen. Naast een private tuin voor de residenten in de beschermde afdeling wordt tussen beide gebouwen een semipublieke parktuin aangelegd. De ondergrondse parking bevindt zich onder het woonzorgcentrum. De hedendaagse architectuur zorgt voor een respectvolle integratie in de omgeving.

Alle assistentiewoningen zijn ruim en beschikken over een woonkamer met open en ingerichte keuken, een afzonderlijke slaapkamer, een eigen badkamer met toilet, een inloopdouche en lavabo en een berging. De woningen kunnen naar eigen smaak worden ingericht en beschikken allemaal over een eigen terras, de meeste met uitzicht op het natuurgebied Wijgmaalbroek.

De residentie bevindt zich op een terrein met ruime parkeergelegenheid en veel groene zones. Elke verdieping heeft een grote gemeenschappelijke ruimte waar men medebewoners kan ontmoeten. De residentie beschikt over een kapsalon, een pedicure, een kineruimte en een wassalon. De bewoners kunnen tevens gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimtes van het nabijgelegen woonzorgcentrum, waaronder de gemeenschappelijke tuin of het cafetaria. Er zijn verschillende restaurantformules. De residenten kunnen desgewenst deelnemen aan het ruime aanbod van activiteiten onder leiding van een animatieteam.

'Senioren kiezen soms te snel voor een woonzorgcentrum. In veel situaties, zoals bij eenzaamheid, lichte zorgbehoevendheid, bij nood aan professionele zorg op vaste tijdstippen of als koppel waarvan slechts één van de partners zorgbehoevend is, kan het huren van een assistentiewoning op een woonzorgcampus zoals de onze een betere oplossing zijn', legt Veronique De Schaepmeester, directeur van Wijgmaalbroek, uit.

'Op de campus bevindt zich ook een woonzorgcentrum van waaruit alle hulp bij dringende zorg kan geboden worden en van waaruit meegewerkt kan worden aan de totale zorgplanning. En als de bewoner op een bepaald ogenblik toch nood heeft aan een tijdelijk of permanent verblijf in het woonzorgcentrum, dan geniet hij absolute voorrang', besluit De Schaepmeester.

Senior Living Group staat in voor de zorg van ruim 6.000 bewoners in meer dan 50 voorzieningen verspreid over gans België. Daarvoor worden dagelijks meer dan 3.500 medewerkers ingezet. Senior Living Group is een dochterbedrijf van de Europese zorggroep Korian.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Meer artikels