Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonwijk Guldendal uit de startblokken

Gerelateerde onderwerpen :

Woonwijk Guldendal uit de startblokken

Het woon- en stadsvernieuwingsproject Guldendal in Mechelen-Zuid omvat 29 gezinswoningen en 39 appartementen en wordt gerealiseerd op een terrein tussen de Dijk- en de Belgradestraat en Guldendal. Eind april werd de symbolische eerste steen gelegd door bouwheer Johan Willemen namens Willemen Real Estate, burgemeester Bart Somers en schepen van Wonen Greet Geypen. Het ontwerp is van Bontinck Architecture and Engineering nv uit Gent. De aannemer is Willemen General Contractor. Het project wordt naar verwachting eind 2016 opgeleverd.

Met het project krijgt de site van de voormalige spaanderplatenfabriek Schipton na jaren eindelijk een herbestemming. Willemen Real Estate, een onderdeel van de Willemen Groep, is sinds 2008 eigenaar van het terrein. Een belangrijke troef van de toekomstige woonwijk is de strategische ligging dichtbij zowel het centrum van Mechelen, het station als de oprit van de E19.

De appartementen van 100 tot 108 m² hebben twee of drie slaapkamers en ruime terrassen. Ze beschikken allemaal over een eigen berging in de ondergrondse garage en zijn vanuit de parking bereikbaar met een lift. De eigenaars genieten van een gemeenschappelijke tuin. De site zelf is autoluw, waardoor er veel ruimte is voor groen.

De woningen hebben een bewoonbare oppervlakte van 180 m², tellen vier of vijf slaapkamers en zijn beschikbaar in twee types. Het eerste type telt twee bouwlagen en een inpandige garage. Het tweede type heeft een verdieping meer. De wagens krijgen een plaats in de bovengrondse parkeercluster. De perceeloppervlaktes van de woningen gaan van 157 tot 300 m².

Elke woning beschikt over een naar het zuiden gerichte tuin. Alle appartementen en woningen worden gebouwd volgens de geldende epb-normen E70/K40.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

De Regie der Gebouwen heeft vier consortia geselecteerd die nu concrete voorstellen voor de bouw van de toekomstige gevangenis van Vresse-Sur-Semois kunnen uitwerken. Zij kregen zopas het performantiebestek overhandigd, evenals de andere[…]

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Meer artikels