Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonproject The Felicity groeit mee met de bewoners

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Woonproject The Felicity groeit mee met de bewoners

Zopas vond de oplevering van The Felicity plaats, het nieuwste woonproject van de huurvastgoedspecialist Home Invest Belgium. De site met een oppervlakte van 4.868 m² werd gerealiseerd in samenwerking met architectenbureau Symetry, ingenieur speciale technieken Pluricité en ingenieur stabiliteit Sweco Belgium.
Bijzonder aan The Felicity is de grote diversiteit qua aanbod. De site bestaat uit woningen, appartementen, huurhuizen en een studio. Dat geeft huurders de mogelijkheid om hun woning te laten meegroeien met hun behoeften tijdens de verschillende levensfases, zonder noodzaak om het gebouw of de buurt die hen bevalt te verlaten.
 
“Studenten, huisgenoten, jonge koppels, gezinnen en senioren… ze hebben allen verschillende noden. Voor ieder komt er een moment waarop je huis te klein of net te groot is voor jouw levensfase. Niets zo vervelend als de noodzaak om je favoriete buurt te verlaten. Met The Felicity willen we daarop een antwoord bieden. Naargelang zijn of haar levensfase kan de bewoner een gepaste woning huren binnen hetzelfde wooncomplex”, zegt Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium.
 
“Het concept blijkt een succes te zijn. Het is onze ambitie om de ‘Landlord of Choice’ te zijn, zowel voor onze huidige als toekomstige huurders. De begeleiding van een huurder start al vooraleer die een keuze gemaakt heeft. Daarom proberen we alle informatie zo vroeg mogelijk ter beschikking te stellen – ook als het project nog in aanbouw is. Zo willen we niet alleen tegemoetkomen aan de noden van onze huurders, maar ook aan hun totaalbeleving, iets wat veel verder gaat dan de woonervaring op zich”, aldus Sven Janssens.

Chocoladefabriek

The Felicity, gelegen aan de Meyers-Hennaustraat in Laken, dankt zijn naam aan de oprichters van de bekende Lakense chocoladefabriek Meyers, Courtois & Cie: Guillaume Meyers, zijn echtgenote Félicité Hennau en Jeanette Courtois. Hun pralines en chocolade stonden garant voor kwaliteit en verfijnde presentatie. Tussen 1883 en 1897 wonnen ze met hun producten verschillende prijzen wonnen op tentoonstellingen in Brussel, Antwerpen en Parijs.
 
Gelegen in een rustige straat in hartje Laken vormt de site een vredig eiland in het midden van de stad. “Ook in een bruisende stad zoals Brussel hebben bewoners nood aan rust. Dat vinden onze huurders van The Felicity op de gemeenschappelijke binnenplaats waar we bewust een groene oase creëerden”, zegt Janssens.

Vooruitblik

Nu The Felicity opgeleverd is, blikt Home Invest Belgium alvast vooruit naar zijn volgende projecten. Begin 2022 wordt de oplevering van The Fairview verwacht, een groene oase met 42 wooneenheden in Sint-Lambrechts-Woluwe.
Deze oplevering zal op de voet gevolgd worden door die van RQE, een ideale woonomgeving voor expats gelegen te midden van de Europese Wijk in Brussel, goed voor ongeveer 50 wooneenheden.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels