Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonproject Keltenheuvel Edegem voltooid

Woonproject Keltenheuvel Edegem voltooid

De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning voltooide recent een woonproject met twaalf sociale koopappartementen aan de Keltenheuvel 19 in Edegem. Aannemer Sogiaf uit Kontich werd via een openbare aanbesteding aangeduid voor de uitvoering van de bouwwerken. Atelier Allard Schwencke Architecten uit Lier tekende de plannen. Aan de realisatie van het project hangt een prijskaartje van 1,66 miljoen € zonder btw. Het nieuwbouwproject startte in augustus 2016 en is inmiddels opgeleverd.

Het appartementsgebouw bevindt zich in een rustige nieuwe verkaveling in Edegem. Er zijn acht appartementen met twee slaapkamers en vier met drie slaapkamers. De nieuwbouw is voorzien van een ondergrondse parking met twaalf parkeerplaatsen. Hiervan zijn er twee aangepast aan mensen met een beperking. Tevens kunnen de bewoners gebruik maken van een gemeenschappelijke fietsen- en huisvuilberging.

De nieuwbouw bestaat uit drie bovengrondse bouwlagen opgetrokken in metselwerk en een dakverdieping. Die laatste springt in ten opzichte van alle gevels en werd afgewerkt in hout. Elk appartement beschikt over een eigen ruim terras of een grote tuin op de benedenverdieping. Er werd veel aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame technieken zoals de installatie van een hoogrendements cv-ketel, lage temperatuurverwarming, doorgedreven isolatie, een vraaggestuurd ventilatiesysteem en regenwaterrecuperatie.

“Dit mooie project behoort tot de laatste reeks van klassieke koopwoningen omwille van de aanpassingen van de wetgeving voor sociale huisvestingsmaatschappijen. Met De Ideale Woning willen we in de toekomst nog steeds betaalbare of bescheiden koopwoningen kunnen blijven realiseren voor jonge starters. Ook bij de gemeentebesturen leeft die vraag enorm. We blijven dit dan ook aankaarten bij de minister”, benadrukt Dirk de Kort, voorzitter van De Ideale Woning.

De Ideale Woning plant dit jaar ook nog de verkoop van elf woningen met drie slaapkamers in Borsbeek (Singel) en van 40 appartementen in Wijnegem (Merksemsebaan). Voorts zijn bouwwerken gepland voor de realisatie van acht koopappartementen in Ranst (Schuurblok). Specifiek in Edegem start De Ideale Woning in mei met de bouw van nog eens 19 sociale koopappartementen aan het Theo Mertensplein, vlakbij de Drie Eikenstraat (project Molenveld).

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

119 nieuwe studentenkamers in Brusselse Kanaalzone

119 nieuwe studentenkamers in Brusselse Kanaalzone

In de Brusselse Kanaalzone is projectontwikkelaar Unibricks begonnen met de bouw van Unest Erasmus, een complex met 119 studentenkamers. De werken moeten klaar zijn in de loop van het academiejaar 2022-2023. De ontwikkelaar wil tegen 2025 zijn[…]

06/12/2021 | Projectennieuwbouw
Middelkerke bekijkt uitbreiding politiecommissariaat

Middelkerke bekijkt uitbreiding politiecommissariaat

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Meer artikels