Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonproject Dulcis I gestart in Kalmthout

Gerelateerde onderwerpen :

Woonproject Dulcis I gestart in Kalmthout

In Kalmthout gaf Jos Dejongh van het gelijknamige bouwbedrijf (in het midden vooraan met de spade) en vergezeld van toekomstige bewoners, medewerkers van Mertens Architecten en Belfius het officiële startsein voor de realisatie van het dubbele woonproject Dulcis.

Bouwonderneming Jos Dejongh begint met de werken voor de realisatie van het nieuwbouwproject Dulcis I. Het wooncomplex wordt ingeplant op de hoek van de Kapellensteenweg en de recent aangelegde Zoete Dreef, pal in het centrum van Kalmthout. De nieuwbouw met drie handelsruimtes en appartementen werd ontworpen door Mertens Architecten uit Stabroek. In een volgende fase wordt aan de Zoete Dreef het woonproject Dulcis II opgetrokken.

In het project Dulcis I ("dulcis" betekent "zoet" in het Latijn) op de hoek van de Kapellensteenweg en de Zoete Dreef wordt de benedenverdieping volledig ingepalmd door één grote en twee kleinere commerciële ruimtes. Jaren geleden was op deze locatie een Dexiakantoor gevestigd. Na de voltooiing zal Belfius hier opnieuw neerstrijken in één van de handelsruimtes.

Op de eerste en tweede verdieping is plaats voor elf appartementen die in oppervlakte variëren van 55 tot 113 m². Door de plaatsing van zonnepanelen streeft de bouwheer naar een energiezuinig project (E-peil < 60). Elk appartement beschikt over één of twee slaapkamers en een terras. Het gebouw wordt volledig onderkelderd. Zo krijgt elke eigenaar één of meer ondergrondse autostaanplaatsen en een individuele berging toebedeeld.

Tevens zijn een fietsenstalling en een afvalberging voorzien. Het handelsgelijkvloers beschikt over een tuin en wordt afgedekt met een groendak. Dit zorgt voor een meerwaarde voor de achterliggende terrassen op de verdiepingen. Eind maart starten de bouwwerken voor Dulcis I. In principe kunnen de bewoners eind 2018 beschikken over hun appartement.

Tweede deel

Naast het parochiecentrum Zonnedauw in het centrum van Kalmthout is recent een nieuwe straat aangelegd, de Zoete Dreef. Deze straat moet de daarachter gelegen verkaveling ontsluiten. Ze is achteraan afgezet met paaltjes, zodat enkel wandelaars en fietsers erdoor kunnen.

In de toekomst wordt in deze Zoete Dreef op een perceel van 1.700 m² de tweede fase van dit nieuwbouwproject opgetrokken. Dulcis II telt eveneens elf appartementen die in grootte variëren van 55 tot 128 m² en één of twee slaapkamers hebben. Naast een gemeenschappelijke fietsen- en afvalberging biedt de kelderverdieping ook ruimte voor een ondergrondse autostaanplaats en een individuele berging voor elk appartement.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Aannemer Vandenbussche is zopas gestart met de voorbereidende werken aan basisschool De Drie Beertjes in Beernem. De ingebruikname van de nieuwe school staat gepland voor eind dit jaar, de afbraak en omgevingsaanlegfase voor 2022.    […]

26/01/2021 | Scholenoverheidsopdracht
Masterplannen voor Wetenschapspark en Campus Arenberg in Heverlee zijn klaar

Masterplannen voor Wetenschapspark en Campus Arenberg in Heverlee zijn klaar

Team aangesteld voor tentoonstellingshal voor Brugge

Team aangesteld voor tentoonstellingshal voor Brugge

Vergunningsaanvraag voor brandweerkazerne Elsene

Vergunningsaanvraag voor brandweerkazerne Elsene

Meer artikels