Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonproject Bootsman start in Oostende

Gerelateerde onderwerpen :

Woonproject Bootsman start in Oostende

Zopas is de eerste fase begonnen van de realisatie van het woonproject Bootsman in Oostende. De site bevindt zich tussen de Lijndraaiersstraat, de Zinnialaan en de Iependreef. In totaal komen hier zes gebouwen. De eerste fase omvat drie gebouwen, waarvan twee 'urban villa's' met elk achttien luxueuze appartementen met ondergrondse parkeerplaatsen en bergruimten. Het derde gebouw telt veertien appartementen en twee commerciële ruimtes en maakt deel uit van een initiatief van de stad Oostende dat jonge gezinnen en koppels de kans geeft om een betaalbare woning te kopen op een centrumlocatie.

De residentie Bootsman ligt op een deel van het terrein van de marinekazerne Bootsman Jonsen en grenst aan het negentiende-eeuwse Maria Hendrikapark, een groene oase in de stad. De gronden op de Bootsmansite werden destijds door de stad Oostende gekocht van Defensie om er een ambitieus stadontwikkelingsproject te realiseren. Dankzij de grote variatie aan woonoppervlaktes spreekt dit nieuwbouwproject zowel investeerders aan als tweedeverblijvers en mensen die zich permanent in de badstad willen vestigen.

Het project Bootsman vermijdt hoogbouw, maar koos voor eigentijdse gebouwen met een bijzonder architecturaal ontwerp van De Smet Vermeulen architecten bvba uit Gent. Het kantoor baseerde zich op een tuinstadarchitectuur, geïnspireerd op de beschermde officiersmess van de kazerne Bootsman. De gebouwen worden bovendien 'geschrankt' ingeplant, een doordachte keuze van de ontwerper die ervoor zorgde dat elk appartement van veel daglicht geniet.

Dit stedelijke woonproject is het resultaat van een publiek-private samenwerking tussen de stad Oostende en de ontwikkelaars DMI Vastgoed en Willemen Real Estate. De partners investeren ook een aanzienlijk bedrag in de aanleg van het openbare domein op de site, zodat het volledige terrein rond de gebouwen een aangenaam groen uitzicht krijgt. Momenteel zijn de afbraakwerken bijna voltooid. De ruwbouwwerken zullen in april volgend jaar klaar zijn. Volgens de planning zal fase 1 in de herfst van 2016 volledig afgerond zijn. Aannemers zijn Democo en Willemen General Contractor. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels