Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonhaven Antwerpen bereidt nieuwe projecten voor

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Woonhaven Antwerpen bereidt nieuwe projecten voor

Foto: Woonhaven Antwerpen

Woonhaven Antwerpen zet enkele projecten in gang. De woonwijk Rozemaai in district Ekeren wordt grondig vernieuwd. Er worden tevens oproepen gelanceerd voor de vervanging van de bestaande appartementsgebouwen aan de Blancefloerlaan op Linkeroever en voor de vervanging van de bestaande appartementsgebouwen aan de Generaal Simondslaan, de Havanastraat en de Bostonstraat in de wijk Luchtbal in Antwerpen.

Ekeren

Rozemaai wordt omgeven door sterke ruimtelijke barrières, de Leo Baekelandstraat en Ferdinand Verbieststraat in het noorden, de Ekersesteenweg en het natuurgebied Oude Landen in het oosten en het tracé van de A12 aan de zuidwestzijde. Hierdoor is de wijk eerder op zichzelf gericht.
 
Rozemaai wordt nu stap voor stap omgebouwd naar een groen, ecologisch, recreatief en aantrekkelijk woongebied waar ruimte is voor ontmoeting, avontuur, spelen en ontdekken. De basisprincipes voor de herontwikkeling zijn vastgelegd in een masterplan. In een eerste fase kregen de Donkse Beekvallei en het Rozemaaipark vorm. Woonhaven Antwerpen renoveerde er reeds twee sociale woongebouwen.
 
Met deze opdracht wil Woonhaven Antwerpen een volgende stap zetten in de transformatie van de wijk. Op een braakliggend stuk grond (bouwveld 10) bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij ongeveer 60 sociale woningen. De plek ligt langs de centrale as van het gebied aan het park en een kwalitatieve invulling kan de verbondenheid en identiteit van de wijk versterken.
 
Inlichtingen over de selectiefase zijn aan te vragen tot uiterlijk 29 oktober. De uiterste datum om een kandidatuur in te dienen is 7 november.

Linkeroever

Woonhaven Antwerpen lanceert tevens een oproep voor de vervanging van de bestaande appartementsgebouwen aan de Blancefloerlaan op Linkeroever in Antwerpen. Het project maakt deel uit van het ruimere projectgebied ‘Blancefloerlaan - Lode Zielenslaan’ waarvoor in 2013 een bouwblokstudie werd uitgewerkt in samenwerking met stad Antwerpen. 
 
De gebouwen dateren uit de jaren '50 en ’60 van de vorige eeuw en zijn in slechte staat. Sinds 2013 is Woonhaven bezig met alle bouwblokken gefaseerd te vervangen, waarbij project ‘Blancefloerlaan - West’ de vierde fase is. Naast ongeveer 110 sociale wooneenheden omvat het programma commerciële ruimtes die onder andere ingevuld zullen worden met een supermarkt. Tenslotte zijn er een twaalftal eengezinswoningen ingetekend aan een doorwaadbaar binnengebied.
 
Inlichtingen over de selectiefase zijn aan te vragen tot uiterlijk 29 oktober. De uiterste datum voor het indienen van kandidaturen is 7 november.

Luchtbal

Woonhaven Antwerpen lanceerde eveneens een oproep voor de vervanging van de bestaande appartementsgebouwen aan de Generaal Simondslaan, de Havanastraat en de Bostonstraat in de wijk Luchtbal. Het vervangbouwproject vormt het sluitstuk van de vernieuwingswerken die de sociale huisvestingsmaatschappij de voorbije jaren in de wijk Luchtbal-Noord heeft uitgevoerd.
 
De bestaande gebouwen voldoen technisch en planmatig niet meer aan de huidige normen en comforteisen. De gebouwen worden vervangen door een nieuw project met 180 tot 200 sociale wooneenheden die voldoen aan alle hedendaagse verwachtingen.
 
Inlichtingen over de selectiefase zijn aan te vragen tot uiterlijk 15 oktober. De uiterste datum om je kandidatuur in te dienen is 29 oktober.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belgisch-Nederlandse joint venture investeert 280 miljoen € in nieuwbouw voor verhuur

Belgisch-Nederlandse joint venture investeert 280 miljoen € in nieuwbouw voor verhuur

Vastgoedspeler ION, bekend als projectontwikkelaar van onder andere De Boerentoren in Antwerpen, start een unieke samenwerking met de internationale institutionele vermogensbeheerders Bouwinvest Real Estate Investors en CBRE Global Investment[…]

Ontwerpteam voor herontwikkeling Arenawijk Deurne

Ontwerpteam voor herontwikkeling Arenawijk Deurne

Provinciaal Administratief Centrum in Gent wordt verkocht

Provinciaal Administratief Centrum in Gent wordt verkocht

Cofinimmo bouwt woonzorgcentrum in Genappe

Cofinimmo bouwt woonzorgcentrum in Genappe

Meer artikels