Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woonfunctie op parking Oude Vismijn in Lokeren

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Lokeren verkoopt op 1 oktober het terrein dat bekend staat als 'de grindparking van de Oude Vismijn'. De stad wil dat er woningen gebouwd worden. Dat was trouwens altijd al de bestemming van dat stuk grond van ruim 1.700 m². Met de verkoop onder voorwaarden uit de hand met biedingen onder omslag wil het stadsbestuur van de Oude Vismijn weer een echt, mooi stadsplein maken. De verkoop is openbaar; maar naast de prijs die kandidaat-kopers bieden, is ook het ontwerp van groot belang.

De grindparking op de Oude Vismijn is, sinds de stad de grond kocht, vastgelegd als 'wonen'. Om verschillende redenen raakte die bestemming vooralsnog niet ingevuld. Het terrein diende vooral als parking en werd ook af en toe voor evenementen ingenomen (Fonnefeesten). Het stadsbestuur wil de pleinfunctie van de Oude Vismijn herstellen en verkoopt de parking om er een bouwproject te laten realiseren.

Lokeren heeft de minimale biedingsprijs ingesteld op 950.000 '. De stad zal niet zomaar aan de meest biedende verkopen, maar zal het terrein toewijzen aan de koper die de beste combinatie prijs-ontwerp biedt. Omwille van de centrale ligging van het terrein is immers ook het ontwerp voor de stad van groot belang.

Het verdwijnen van de parkeerplaatsen wordt ruimschoots gecompenseerd door de parking die de stad laat aanleggen op het terrein van de vroegere school Windekind, tussen de Kazernestraat en de Heilig-Hartlaan. Daar komen in een eerste fase 65 nieuwe parkeerplaatsen en in een tweede fase nog een twintigtal, bovendien op korte afstand van de Oude Vismijn.

De verkoopbundel met o.a. de verkoopprocedure, de wijze van inschrijven en de verkoopvoorwaarden is beschikbaar op www.lokeren.be of op te vragen bij Piet Van Theemsche (piet.van.theemsche@lokeren.be of 09 340 94 13).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

De Regie der Gebouwen heeft vier consortia geselecteerd die nu concrete voorstellen voor de bouw van de toekomstige gevangenis van Vresse-Sur-Semois kunnen uitwerken. Zij kregen zopas het performantiebestek overhandigd, evenals de andere[…]

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Meer artikels