Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woondomein in Borgloon pronkt met historisch karakterpand en nieuwbouw

Gerelateerde onderwerpen :

,
Woondomein in Borgloon pronkt met historisch karakterpand en nieuwbouw

JBK Projectbouw behoudt oud herenhuis in Bloesempark

JBK Projectbouw lanceerde op 10 november het woonproject Bloesempark in Borgloon. Dit project in hartje Haspengouw omvat de renovatie van het historische herenhuis Wynants in combinatie met een nieuwbouwcomplex met drie blokvolumes.

“Zo verzoenen we hedendaagse woonluxe met het groen van het 300 jaar oude Herenboerenpark en het karakter van het oorspronkelijke pand”, melden Jo en Bert Kelchtermans, zaakvoerders met lokale roots van het familiebedrijf JBK Projectbouw.

Vlakbij verschillende invalswegen, talrijke boomgaarden en de Loonse dorpskern schenkt JBK Projectbouw een statig pand uit 1870 een nieuwe bestemming als ‘Bloesempark’. Op het adres Graethempoort 21 gaan de eerste werkzaamheden weldra van start. “Achter deze gevel met zijn rijke lokale historiek gaan weldra 35 ruime parkappartementen met een hoge afwerkingsgraad schuil. Dankzij de groengevels, authentieke materialen en de indeling in drie blokvolumes past Bloesempark perfect in de natuurlijke omgeving”, meent Jo Kelchtermans.

Ook burgemeester Danny Deneuker is blij met het ontwerp en de inplanting van Bloesempark in zijn stad. “Het woondomein speelt perfect in op de groeiende vraag naar woonluxe in het Haspengouwse groen. Ik ben ervan overtuigd dat Bloesempark snel ingeburgerd zal geraken in het Loonse stadsweefsel”, oppert hij.

Karakterpand en nieuwbouw in één

Tijdens de renovatie worden drie wooneenheden in het beschermde herenhuis ondergebracht, aansluitend op 32 nieuwbouwappartementen. “Zo behoudt de oorspronkelijke villa van bloemkwekerij Wynants haar ereplek in het straatbeeld van Borgloon en genieten de achterliggende parkappartementen van een maximale rust en privacy tussen de perenbomen”, weet Bert Kelchtermans.

Het nieuwste en meest exclusieve Loonse woonproject tot vandaag ontleent zijn naam aan het hier jaarlijks weerkerende bloesemspektakel in de lente. “We wilden het perceel zo groen en recreatief mogelijk invullen. Het Herenboerenpark is al drie eeuwen oud en wordt dan ook gerespecteerd als vaste waarde in de plannen en bouwwerkzaamheden. We hebben ernaar gestreefd om de meeste bomen te behouden”, luidt het. De bewoners en bezoekers van deze gemeenschappelijke parktuin zullen ook kunnen verpozen tussen twee natuurvijvers, wandelpaden en zitbankjes.

Het aanbod aan koopappartementen in Bloesempark zal bestaan uit een trio appartementen met drie slaapkamers in het historische herenhuis, vijf penthouses en een reeks appartementen met twee of drie slaapkamers. De ruime woonoppervlaktes variëren tussen 99,50 en 200 m². “Er is voor ieder wat wils wat woonruimte en budget betreft”, signaleert het familiebedrijf.

Bijna alle appartementen in het Bloesempark beschikken over terrassen met riante vergezichten over de Haspengouwse heuvels. “De bewoners zullen snel een band creëren met het omliggende park en de groene, rustgevende omgeving. Onze architecten hebben maximaal rekening mee gehouden met dit uitzicht”, luidt het. Het grootste terras bestrijkt liefst 46 m², maar ook de standaardterrassen zijn royaal en luxueus inzake ruimte en aankleding.

Om langdurig wooncomfort te garanderen voor alle toekomstige bewoners heeft Bloesempark geïntegreerde liften voorzien en is de breedte van de gangen en de deuren gericht op een grote toegankelijkheid. “Bovendien wordt de toegang tot de inkomhal van de appartementsgebouwen drempelloos gemaakt dankzij een subtiele helling”, deelt Jo Kelchtermans mee.

De parkeerruimte spaart de omgeving omdat ze ondergronds aan het zicht onttrokken wordt en de Loonse rust niet verstoort. “Langs de zijde van de Graethempoort voorzien we een ingang naar de ondergrondse parkeergarage, die een parkeerplaats voorziet voor elke appartementsbewoner evenals de mogelijkheid om een tweede plaats te kopen. Omdat Haspengouw in de lente tevens een prachtige fietsregio is, voorziet Bloesempark twee gemeenschappelijke fietsenstallingen voor 52 tweewielers. Bovendien beschikt ieder appartement over een privébergplaats van 5 m² in de ondergrondse parkeergarage”, verklaart JBK Projectbouw.

JBK Projectbouw

JBK Projectbouw is een familiebedrijf uit Borgloon dat kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring. Het ontwikkelt niet alleen projecten, maar neemt met eigen medewerkers ook de volledige detailafwerking voor zijn rekening. Hierdoor kunnen de zaakvoerders het bouwproces nauwgezet volgen en steeds bijsturen. JBK Projectbouw garandeert een persoonlijke aanpak waarbij elk detail rechtstreeks met de klant besproken wordt.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels