Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Woningpas kan publiek worden gedeeld

Gerelateerde onderwerpen :

,
Woningpas kan publiek worden gedeeld

De woningpas, het digitale paspoort van een woning, kan voortaan ook publiek worden gedeeld. Zo kunnen toekomstige kopers en huurders beter worden geïnformeerd over de toestand van hun nieuwe woning en hoeft de eigenaar niet alle informatie over de woning bij elkaar te zoeken. 

Sinds 2020 is het reeds mogelijk om als eigenaar je woningpas te delen met derden. Nieuw is dat de woningpas nu ook kan worden opengesteld voor iedereen. Dit heet publiek delen. Je kan een publieke link aanmaken waarmee je in één actie officiële overheidsdata, officiële overheidsattesten en eigen renovatiewerken die je zelf toevoegde aan je woningpas, kan delen met alle geïnteresseerden. 
 
Ook wie verbouwingswerken plant en advies wil van een energiedeskundige of architect, kan de woningpas delen met deze experts zodat zij een idee krijgen van de toestand van de woning.  De nieuwe functie zorgt voor tijdswinst en efficiëntie tijdens het verkoop- of verhuurproces. Het vereenvoudigt ook de administratieve rompslomp die tijdens een renovatie weleens opduikt.

Privacy

Volgens de Vlaamse overheid, die de woningpas beheert, is de informatie veilig en wordt ze met respect voor de privacy behandeld. Eigenaars zijn de enigen die op elk moment toegang hebben tot de informatie over hun woning. Zij beslissen zelf of ze tijdelijk toegang willen verlenen aan derden, wanneer ze hun woningpas publiek willen delen, met wie en voor hoe lang. 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bijna 600.000 nieuwe woningen sinds 2002

Bijna 600.000 nieuwe woningen sinds 2002

Op twintig jaar tijd steeg het aantal huizen in Vlaanderen van iets meer dan 2 miljoen, naar 2,2 miljoen. Dat is een stijging met 10%. In dezelfde periode steeg het aantal flats van 530 000 naar 930 000. Dit komt neer op een stijging met 75%.[…]

20/10/2022 | nieuwbouw
Groep Huyzentruyt richt zich op Roemenië

Groep Huyzentruyt richt zich op Roemenië

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Huis te koop in twee werelden

Huis te koop in twee werelden

Meer artikels