Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

WoninGent start werken aan Brugse Poort en in Sint-Amandsberg

WoninGent start werken aan Brugse Poort en in Sint-Amandsberg

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent is gestart met de renovatie van het appartementsgebouw aan het Charles de l'Epéeplein aan de Brugse Poort. Het gebouw wordt ontmanteld tot op de draagstructuren en er komen 41 appartementen. In de Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg komt er een nieuwbouw met 29 appartementen en twee woningen.

Het appartementsgebouw aan het Charles de l'Epéeplein (foto) was oorspronkelijk gebouwd voor alleenstaande vrouwen. 'De 64 kleine appartementen met één slaapkamer waren sterk verouderd en voldeden niet meer aan de moderne eisen op het gebied van wooncomfort. Daarom renoveren we het gebouw volledig', zegt Tom Balthazar, voorzitter van WoninGent. Het gebouw wordt tot op de draagstructuren ontmanteld en krijgt een nieuwe indeling.

Er komen in totaal 41 ruimere en energiezuinigere appartementen met elk een tuin of terras en één of twee slaapkamers. Op het gelijkvloers zijn er vijf appartementen aangepast voor mindervaliden. Ook de toegankelijkheid van het gebouw wordt verbeterd met een tweede toegang, een trappenkoker en een lift voor het gehele appartementsgebouw. Het gebouw krijgt een nieuwe gevel waardoor het er anders zal uitzien.

Het ontwerp voor de nieuwe constructie is gemaakt door Buro-C Architecten uit Gent. Aannemer Bekaert Building Company zal de werken uitvoeren. De renovatie kost 4.160.976,57 ' zonder btw. De oplevering is gepland voor begin 2017.

Aangepast wonen

Op een braakliggend stuk tussen de Sint-Bernadettestraat en Sleutelbloemstraat zijn de bouwwerken gestart voor 29 appartementen met één of twee slaapkamers en twee woningen. 'Het appartementsgebouw is ontworpen volgens het principe van aangepast wonen met voldoende brede gangen en ruimtes, geen drempels, een lift, aangepaste ramen en deuren, etc. Zo kunnen ouderen die momenteel in een te grote eengezinswoning wonen terecht in het appartementsgebouw en komen hun woningen vrij voor jonge gezinnen', vertelt Tom Balthazar. Dertien appartementen zijn specifiek aangepast voor ouderen en mindervaliden.

Aan de Sint-Bernadettestraat bouwt WoninGent ook twee eengezinswoningen met drie slaapkamers, een buitenberging en een ruime tuin. Er worden voor het project elf garageboxen voorzien waarvan twee aangepast voor mindervaliden.

Het ontwerp voor de nieuwe constructie is gemaakt door het architectenbureau Mark Bernaert uit Gent. Aannemer Damman voert de werken uit. Aan dit project hangt een prijskaartje van 3.083.152,81 ' zonder btw. Eind volgend jaar moet het project afgerond zijn. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar