Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

WoninGent bouwt 60 appartementen

WoninGent bouwt 60 appartementen

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent realiseert drie appartementsgebouwen aan Steenakker in Gent. De nieuwe gebouwen bestaan uit vier bouwlagen en tellen samen 60 appartementen. Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau BOB361 architecten uit Brussel. Aannemer Gabecon nv uit Zonnebeke zal de werken uitvoeren. De nieuwe gebouwen kosten samen 6.536.196,46 ', excl. btw. De verhuur start in het voorjaar 2017.

Tot begin vorig jaar bevonden zich aan Steenakker en de Groenewalstraat vier appartementsgebouwen. De 60 appartementen in deze gebouwen voldeden niet meer aan de hedendaagse normen inzake woonoppervlakte en wooncomfort. WoninGent besliste daarom deze te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Het aantal sociale woningen op deze site blijft dus behouden.

De appartementen zullen één of twee slaapkamers hebben. 18 appartementen bouwt WoninGent volgens het principe van aangepast wonen. Deze zullen verhuurd worden in samenwerking met Focus vzw, een vereniging die steun geeft aan personen met een beperking die zo zelfstandig mogelijk willen leven.

Het open en groene karakter van het ontwerp betekent een bijkomende meerwaarde voor de buurt. De inplanting van de drie nieuwe gebouwen is anders dan de voetafdruk van de vier gesloopte gebouwen. Dit laat toe meer open ruimte te creëren en een extra stuk park voor de buurt te creëren. Om de parkeerdruk in de buurt op te vangen, worden tevens twee ondergrondse parkeergarages voorzien met in totaal 46 parkeerplaatsen, waarvan tien voor personen met een beperking.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette