Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

WoninGent bouwt 60 appartementen

WoninGent bouwt 60 appartementen

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent realiseert drie appartementsgebouwen aan Steenakker in Gent. De nieuwe gebouwen bestaan uit vier bouwlagen en tellen samen 60 appartementen. Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau BOB361 architecten uit Brussel. Aannemer Gabecon nv uit Zonnebeke zal de werken uitvoeren. De nieuwe gebouwen kosten samen 6.536.196,46 ', excl. btw. De verhuur start in het voorjaar 2017.

Tot begin vorig jaar bevonden zich aan Steenakker en de Groenewalstraat vier appartementsgebouwen. De 60 appartementen in deze gebouwen voldeden niet meer aan de hedendaagse normen inzake woonoppervlakte en wooncomfort. WoninGent besliste daarom deze te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Het aantal sociale woningen op deze site blijft dus behouden.

De appartementen zullen één of twee slaapkamers hebben. 18 appartementen bouwt WoninGent volgens het principe van aangepast wonen. Deze zullen verhuurd worden in samenwerking met Focus vzw, een vereniging die steun geeft aan personen met een beperking die zo zelfstandig mogelijk willen leven.

Het open en groene karakter van het ontwerp betekent een bijkomende meerwaarde voor de buurt. De inplanting van de drie nieuwe gebouwen is anders dan de voetafdruk van de vier gesloopte gebouwen. Dit laat toe meer open ruimte te creëren en een extra stuk park voor de buurt te creëren. Om de parkeerdruk in de buurt op te vangen, worden tevens twee ondergrondse parkeergarages voorzien met in totaal 46 parkeerplaatsen, waarvan tien voor personen met een beperking.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden