Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

woningen, kantoren en winkels

woningen, kantoren en winkels

Het winkel- en woonproject La Cloche d'Or in het hart van een nieuwe wijk in Luxemburg (Groothertogdom Luxemburg) moet het orgelpunt worden van het door Grossfeld PAP geconcipieerde stadsontwikkelingsproject op Le Ban de Gasperich. Het project wordt een mix van functies (woningen, handelszaken, kantoren, scholen) en transportinfrastructuur (trein, tram, bus en autowegen). In totaal gaat het om de realisatie van 490.000 m² kantoorruimte, goed voor ongeveer 25.000 werknemers, een shoppingcentrum met 120 winkels en 225 wooneenheden.

Het winkelcentrum wordt ingebed in de glooiing van het terrein en zal drie verdiepingen tellen. De winkeloppervlakte van de hypermarkt zal ongeveer 12.500 m² bedragen zonder opslagruimtes, werkplaatsen en loskades. Het winkelcentrum zal in het najaar van 2018 de deuren openen. De eerste fase van de werkzaamheden, graafwerken en diepe funderingen, is zopas begonnen. Ook de verbetering van het wegennet en de openbare infrastructuur (wegen, tunnels, een ecologische corridor en een openbaar park) is reeds gestart. Alle woningen zullen in de lente van 2019 worden opgeleverd.

De Ban de Gasperich is de uitgelezen plek voor dit winkelcentrum, dat feilloos moet aansluiten op de dynamische stedelijke context. Omdat de Ban de Gasperich - na het Plateau du Kirchberg - de enige nieuwe uitbreidingszone is in de rand van Luxemburg-stad is het een locatie van strategisch belang.

Het project wordt gerealiseerd door Immochan, de vastgoedpoot van Auchan. Het bedrijf werd in 1976 opgericht en is vandaag één van Europa's grootste commerciële vastgoedmaatschappijen voor winkelcentra, met 639 miljoen ' aan inkomsten in 2013. Immochan heeft als wereldspeler ervaring in drie grote vakgebieden: promotie, verkoop en uitbating/beheer van het patrimonium. De portefeuille bevat 363 winkelcentra, 2,3 miljoen m² winkelgalerijen en 1,3 miljoen m² retailparken in twaalf landen. Samen ontvangen die ongeveer 1,7 miljard bezoekers per jaar. De strategie van Immochan is gebaseerd op overkoepelende verantwoordelijkheid en garandeert de private en publieke partners solide en duurzame projecten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VCB wil dat beperkingen op woonaanbod verdwijnen

VCB wil dat beperkingen op woonaanbod verdwijnen

De woningprijzen in Vlaanderen blijven stijgen en het ziet ernaar uit dat dit de komende jaren zo zal blijven. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zorgt niet alleen de stijgende vraag voor prijsstijgingen, maar vormen ook de beperkingen[…]

17/04/2021 | VCBBetonstop
Peter De Brabandere nieuwe directeur Zinkinfo Benelux

Peter De Brabandere nieuwe directeur Zinkinfo Benelux

Vlabo herbestemt pastorie in Sint-Truiden tot woonproject

Vlabo herbestemt pastorie in Sint-Truiden tot woonproject

Ontwerpers gezocht voor individuele dans-cabine

Ontwerpers gezocht voor individuele dans-cabine