Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willy Naessens stapt in Kwantz

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Willy Naessens stapt in Kwantz

Dankzij de financiële injectie van Willy Naessens kunnen Jeroen Dils (zaakvoerder) en zus Steffi (marketing) met Kwantz een ultrasterkt beton op industriële schaal produceren. (Foto: Kwantz)

Industriebouwer Willy Naessens investeert in de Oost-Vlaamse familiale start-up Kwantz die met zijn ultrasterk beton een uniek, aan de UGent ontwikkeld, betonproduct op de markt brengt. Kwantz creëert een nieuw type steen die zoals marmer, composiet en keramiek toegepast wordt in keukens en badkamers en als trap- en vloerbekleding. “Ik geloof heel hard in dit project en het team enthousiaste ondernemers achter Kwantz”, vertelt Willy Naessens.

Met de kapitaalinjectie kan het familiebedrijf Kwantz, tot voor kort Dils&Mander, zijn ultrasterk beton op industriële schaal gaan produceren. “Ons beton is het resultaat van vijf jaar onderzoek aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent”, zegt zaakvoerder Jeroen Dils die het product drie jaar lang perfectioneerde. Het beton wordt geproduceerd zonder harsen of lijmachtige substanties. Het is volgens Kwantz ongevoelig voor uv-licht en vorstbestendig en onderhoudsvrij.

Dun plaatmateriaal

“Dit resulteerde in een nieuw type beton dat verbeterde eigenschappen heeft en slanker design mogelijk maakt. Duurzaamheid, hoge stevigheid en brede toepassingsmogelijkheden zijn onze uithangborden. Het dunne plaatmateriaal is bovendien natuurlijk en egaal, waardoor het ruimteverlies binnenshuis minimaal is. In een toekomst waar we met zijn allen kleiner zullen gaan wonen, is dat een enorme troef”, gaat Jeroen Dils voort.  

Internationale ambitie

Tot voor kort produceerde Kwantz vooral ambachtelijk, maar daar komt met de participatie van de Willy Naessens Group verandering in. “De financiële middelen en ervaring van de Willy Naessens Group laten ons toe om onze productie te industrialiseren en nog te professionaliseren”, licht Steffi Dils, marketingverantwoordelijke en zus van zaakvoerder Jeroen toe. “Bij Kwantz geloven we heel erg in onze innovatieve betonproducten. Onze recente naamsverandering van Dils&Mander naar Kwantz onderstreept die internationale ambities.”

Ook Dirk Deroose, CEO van de Willy Naessens Group, is alvast overtuigd. “De combinatie van twee jonge ondernemers met onze ervaring gaat vuurwerk geven,” zegt Dirk. “Alles begint met passie en de goesting om te ondernemen. Die twee zaken zie ik terugkomen bij Jeroen en Steffi. De combinatie van hun unieke beton met onze ervaring staat garant voor een mooi verhaal. Ik geloof hier in ieder geval heel hard in.”

http://www.kwantz.com

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels