Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willy Naessens koopt 31 stroomgroepen met Stage V-motoren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Willy Naessens koopt 31 stroomgroepen met Stage V-motoren

Op de foto: Sven Lagae, Sem Naessens, Willy Naessens, Brecht Lagae (van links naar rechts)

Intermetal Motor leverde zopas bij aannemer Willy Naessens de eerste van 31 stroomgroepen die uitgerust zijn met een Stage V-motor. Willy Naessens is daarmee volgens Intermetal Motor de eerste grote bouwaannemer in België die op zo’n schaal kiest voor de meest milieuvriendelijke stroomgroep die momenteel op de markt beschikbaar is.

“Deze keuze past in de bedrijfsstrategie om bij alle aspecten van een bouwproject voorkeur te geven aan processen, werkwijze en machines met een zo laag mogelijke impact op het milieu”, stelt Willy Naessens zelf.
 
Hoewel er tijdens de transitieperiode nog gekozen kan worden voor het inbouwen van Stage IIIA-motoren kiest Willy Naessens reeds voor stroomgroepen met een milieuvriendelijkere Stage V-motor. 
Deze Stage V-motoren hebben een lager verbruik en lagere uitstoot.  Na een transitieperiode die loopt tot eind 2020 (eind 2021 voor de modellen van 60 tot 130 KVA) moeten alle nieuw geleverde motoren in stroomgroepen aan deze Europese emissienorm voldoen.
 
Behalve de Stage V-motor van Yanmar hebben de 31 stroomgroepen volgende opties: een versterkt rental-chassis  dat zorgt voor minder kans op beschadiging tijdens het manipuleren van de machine; een warmgegalvaniseerde omkasting ter voorkoming van roestvorming bij opereren in bv. zoute omgevingen, een demonteerbare dieseltank die het reinigen (bij bv. algenvorming in biodiesel) van de tank vereenvoudigt, een driewegkraan voor aansluiting van externe tank met snelkoppelingen (langere autonomie bij continu gebruik) en een automatische stopfunctie die vermijdt dat de groep ’s avonds blijft draaien. 
 
Willy Naessens doet voor zijn stroomgroepen reeds jarenlang een beroep op de expertise van Intermetal Motor nv uit Ooigem. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Spoorwegmaterieel made in Belgium

Infrabel heeft onlangs 18 nieuwe werktuigen besteld. Infrabel heeft deze opdrachten gegund aan de Belgische bedrijven CML Industries en Daxi NV. De innovatieve werktuigen bieden zowel inzake ergonomie als veiligheid heel wat voordelen. Elk jaar[…]

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Meer artikels