Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willy Naessens Group start betonfabriek in Bornem

De Willy Naessens Group opent zijn tiende betonfabriek in Bornem. De nieuwe fabriek krijgt de naam Interton. In Bornem zullen zowel voorgespannen betonnen liggers als zware gewapende betonconstructies geproduceerd worden.

'De nieuwe fabriek vergt een investering van 21 miljoen '. Door deze nieuwe fabriek zullen wij 45 extra mensen een job kunnen aanbieden. De tekorten in capaciteit die we de afgelopen jaren ondervinden, hebben bij ons de doorslag gegeven voor deze nieuwe investering', zegt ceo Dirk Deroose.

De nieuwe fabriek staat op de terreinen van Het Zuidelijk Eiland in Bornem. Ze heeft een laad-en loskade voor zeeschepen tot 10.000 ton.

De productiehal zelf heeft een breedte van 50 m en een lengte van 350 m op een totaal terrein van 11 ha.

De voorspaninstallaties laten toe een voorspankracht van 1.250 ton te ontwikkelen en de hefbruggen hebben een totale capaciteit van 128 ton, m.a.w. alle elementen in prefab beton kunnen daar geproduceerd en verhandeld worden. De fabriek zal operationeel zijn tegen 30 juni.

De naam Interton werd gekozen omdat de Willy Naessens Group de traditie heeft om eigen fabrieken op '-ton' te laten eindigen. De 'inter' toont de link met de nabijgelegen bestaande betonfabriek Intershipping, ook behorend tot de Willy Naessens Group.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco