Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willy Naessens Group neemt Luxemburgse FB Groupe over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Willy Naessens Group neemt Luxemburgse FB Groupe over

(c) Willy Naessens Group

De Willy Naessens Group uit Wortegem-Petegem heeft een akkoord gesloten met het Luxemburgse bedrijf FB Groupe voor de overname van alle aandelen. Hiermee versterkt de Belgische industriebouwer zijn positie in Europa. FB Groupe, het voormalige Echolux, produceert prefab betonnen welfsels, zowel in voorgespannen als gewapend beton.
Hun productie-entiteit is gevestigd in Esch-sur-Alzette in het groothertogdom en produceert op jaarbasis 220.000 m² voorgespannen welfsels en 320.000 m² gewapende welfsels. De verkoop verloopt vanuit hun kantoor in Nancy (Frankrijk). Het bedrijf stelt zo’n 90-tal eigen mensen tewerk.
 
“Deze geografische spreiding, namelijk fabriek in Luxemburg en kantoor in Frankrijk zijn voor ons nauw aansluitend bij het netwerk van performante fabrieken die we reeds hebben en weinig overlappend maar des te aansluitender. De samenwerking biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor ons team en klanten”, vertelt Dirk Deroose, CEO van Willy Naessens Group.
 
De overname is een toepassing van Willy Naessens’ alom gekende verticale integratie strategie. “Als je weet dat we voor de overname een 800.000 m² aan voorgespannen welfsels kunnen produceren, dan beseft iedereen wel dat een toevoeging van 540.000 m² extra capaciteit een gigantische stap is en we daarmee onze positie van marktleider in prefabbeton-oplossingen voor industriële toepassingen alleen maar kracht bijzetten”, aldus Deroose. “In de Benelux is dit ook onze eerste, maar zeker niet onze laatste fabriek die we buiten België willen toevoegen aan onze groep”, vertelt Willy Naessens met trots.
 
CO2-neutraal
 
Willy Naessens Group is sinds kort ook onafhankelijk gecertificeerd als klimaatneutrale organisatie. “De focus op duurzaamheid werd aangescherpt zodat we de pioniers van onze sector blijven”, vertelt Dirk Deroose. “Het sterke bedrijfsmodel van de groep waarbij de cohesie en controle van alle bouwprocessen de sleutel tot het succes vormt, biedt ook de fundering voor de aanpak van duurzaamheid.”
 
Het verticale integratiemodel bestond reeds uit een eigen bouwkundige studieafdeling, eigen transport, eigen productie en uitvoering van zowel grondwerken als dak- en schrijnwerk. Eind 2019 werd daar een nieuwe afdeling aan toegevoegd die de studie en beheer van technische installaties aanbiedt. De impact van het klimaatneutraal ondernemen bereikt daarmee dan ook een hoogtepunt. “Onze turn key-mentaliteit betekent niet alleen verticale integratie van alle onderdelen in het bouwproces, maar ook een circulaire werking in onze aanpak van klimaatneutraliteit”, zegt Kris Vanrenterghem, CSO in de Willy Naessens Group. “Deze denkwijze zullen we ook actief uitgedragen naar onze toeleveranciers en klanten.”
 
“Als toonaangevend familiebedrijf is het absoluut noodzakelijk in te zetten op lange termijn en zorg te dragen voor alle volgende generaties. Het besef dat actie ondernemen de enige manier is om het tij te keren dragen we dan ook uit met de ganse organisatie. We nemen dan ook een duidelijk standpunt in: het moét klimaatvriendelijker”, benadrukt Willy Naessens.
 
De komende decennia wordt fors geïnvesteerd in het gericht reduceren en het compenseren van de CO2-uitstoot, maar ook in circulariteit en de toepassing van doordacht gebruik van alternatieve en duurzame energiebronnen.
 
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Duurzaam bouwen begint met ECOPact

Publireportage

Duurzaam bouwen begint met ECOPact

Met ECOPact biedt Holcim een breed assortiment duurzaam beton aan, met een lagere CO2-afdruk in vergelijking tot standaard beton zonder in te boeten op vlak van prestaties. Bijna 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot heeft te maken met de manier[…]

27/10/2022 | Beton
Het dynamische en geëngageerde OCW-team staat voor jou klaar!

Publireportage

Het dynamische en geëngageerde OCW-team staat voor jou klaar!

Schoolplein in Kortrijk eerste zero waste schoolyard

Publireportage

Schoolplein in Kortrijk eerste zero waste schoolyard

Alfablocs®: de nieuwe muurblokken voor de Belgische markt

Publireportage

Alfablocs®: de nieuwe muurblokken voor de Belgische markt

Meer artikels