Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willemen neemt Kumpen volledig over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Willemen neemt Kumpen volledig over

De Mechelse bouwgroep Willemen neemt bouwbedrijf Kumpen uit Hasselt volledig over. Via Aswebo uit Drongen had Willemen al de helft van Kumpen in handen. Vanaf 1 januari 2018 komt ook de andere helft bij Willemen terecht. Paul Kumpen, die samen met zijn broer Robert en neef Jan Kumpen het bedrijf leidt, verklaart dat de stap werd gezet door een gebrek aan opvolging. De waarde van de overname is nog niet bepaald; die zal gedeeltelijk afhangen van de cijfers die in 2017 worden behaald. Kumpen is actief in de bouw, infrastructuur en rioolrenovatie en realiseerde vorig jaar een omzet van 115 miljoen ?. Het bedrijf K-Boringen, gespecialiseerd in ondergrondse tunnels, en de vastgoedvennootschappen van Kumpen zijn niet bij de transactie betrokken.

Sinds enkele jaren werd al op verschillende vlakken en tot ieders tevredenheid samengewerkt tussen bouwbedrijf Kumpen en de Willemen Groep, de grootste familiale bouwgroep in ons land. Omdat er binnen de familie Kumpen geen familiale opvolging was en omdat Willemen via Aswebo al voor 50% in het bedrijf participeerde, was de volledige integratie een voor de hand liggende keuze. Door samen te smelten versterken Kumpen en Willemen Groep bovendien hun positie in Vlaanderen en Wallonië.

Draineerbuizenfabriek

Kumpen werd in 1945 opgericht als draineerbuizenfabriek. De onderneming kende een forse expansie en de activiteiten werden gaandeweg uitgebreid met respectievelijk infrastructuur-, riolerings- en bouwwerken. Naast de hoofdzetel in Hasselt heeft Kumpen sinds 2014 ook een regionale vestiging in het Waalse Fleurus, nabij Charleroi. Ook na de overname blijven deze vestigingen behouden, net als de naam Kumpen.

?In de familie hebben we geen familiale opvolging. We moesten vroeg of laat dus op zoek naar een overnemer. Willemen was gezien de participatie sinds 2011 de logische keuze en we zijn ervan overtuigd dat dit ook de beste keuze is om de toekomst van het bedrijf en onze 330 werknemers veilig te stellen. Bij Willemen vinden we dezelfde familiale sfeer terug. Onze bedrijfsculturen komen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan. Johan Ceyssens, die sinds 1997 algemeen directeur is van Kumpen, blijft aan het hoofd staan van het bedrijf en zal de integratie in de groep Willemen begeleiden?, vertelt gedelegeerd bestuurder Paul Kumpen.

 

"Willemen was gezien de participatie sinds 2011 de logische keuze."

 

Complementair

 

Ook bij Willemen Groep zijn ze blij met de keuze van Kumpen. ?Kumpen is een mooi bedrijf, dat op vele vlakken complementair is met onze groep waardoor er verschillende raakvlakken zijn. De mensen van Kumpen zullen zich dus snel helemaal thuis voelen bij ons. Met hun vakkennis en gedrevenheid zijn ze een stevige aanwinst voor de groep. Iedereen bij Kumpen en Willemen Groep beseft dat mensen en niet stenen het verschil maken in een snel evoluerende bouwsector. De sleutel tot succes is innoveren om slimmer en efficiënter te werken. Bij Willemen Groep spelen we hierin een voortrekkersrol. Bij Kumpen doen ze dit ook door bijvoorbeeld fors in te zetten op BIM. Door het bundelen van onze krachten ziet de toekomst er voor beide partijen rooskleurig uit?, besluit Tom Willemen.

Willemen Groep telt vandaag ruim 2.200 medewerkers en is daarmee de grootste familiale bouwgroep van ons land. Na de integratie van Kumpen breidt dat aantal uit naar 2.600 medewerkers. De uitbouw van de Groep raakte tijdens de vierde generatie in een stroomversnelling, o.a. met de overname van aannemingsbedrijven als Franki (1998), Cosimco (2005), Groep De Waal (2005) en wegenbouwers Aswebo (2011) en Aannemingen Van Wellen (2014). De groep is de jongste jaren in toenemende mate actief in het buitenland. Een recente prestigieuze internationale referentie is de Belgische ambassade die wordt gebouwd in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Willemen Groep vertegenwoordigt over alle filialen heen een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 625 miljoen ? en werd in 2013 bekroond tot ?Onderneming van het Jaar?.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inge Simons is directeur HR bij SPIE Belgium

Inge Simons is directeur HR bij SPIE Belgium

SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van SPIE, één van de Europese marktleiders in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, stelde Inge Simons aan als directeur human resources. Inge[…]

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Nieuwe directeur en strategie voor Willemen Construct

Nieuwe directeur en strategie voor Willemen Construct

Meer artikels