Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willemen Infra produceert nu ook gecertificeerd beton in Lummen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Willemen Infra produceert nu ook gecertificeerd beton in Lummen

(c) Willemen Infra

Reeds decennialang produceert Willemen Infra op haar site in Lummen asfalt voor wegenbouwprojecten. Daar komt nu ook de productie van gecertificeerd beton bij. Het bedrijf verhuisde hiervoor haar Hasseltse betoncentrale naar Lummen. De eerste massaproductie was 2.600 m³ voor de bouwwerf op de E313 in Beringen.
 
In 2019 besliste Willemen Infra om de betoncentrale in Hasselt te verhuizen naar de site in Lummen. Het nodige studiewerk werd aangevat zodat, na de vereiste aanpassingen aan de lopende vergunningen, de verhuisoperatie kon worden gestart.
 
“Tegelijk werd ook de site zelf grondig heringericht. Er werd onder meer in granulaatboxen voorzien voor de grondstoffen voor zowel de asfalt- als de betonproductie. Iedere vierkante meter werd efficiënt benut. Dankzij de kennis die we opbouwden op de overige betoncentrales binnen onze groep, slaagden we erin om in een recordtijd de vereiste certificaten te behalen voor zowel droge betonproductie (TRA21) als voor wegenisbeton (TRA50)”, vertelt Dirk Christianen, directeur Asfaltproductie bij Willemen Infra.
 
Er werd  van de gelegenheid gebruik gemaakt om de centrale in Lummen een uitvoerige update te geven. De opslagcapaciteit van cement werd verhoogd tot bijna 200 ton, er werd een waterbuffer van 90.000 liter gebouwd, evenals een waterrecuperatiebekken zodat spoel- en productiewater kan worden hergebruikt. De centrale haalt intussen een productiecapaciteit van 140 m³/uur en is uitgerust met een spoelsysteem en additieventoevoeging om de meest performante betonmengsels te kunnen produceren.
 
“De hele klus werd geheel volgens de planning en binnen de vooropgestelde timing tot een goed einde gebracht. In juli vond de eerste grote non-stopproductie van meer dan 30 uur plaats. Het betrof de eerste fase van de productie van het wegenisbeton voor onze bouwwerf op de E313 in Beringen. Tussen donderdagochtend en vrijdagmiddag werd liefst 2.600 m³ beton geproduceerd en geplaatst. Een knappe prestatie van het ganse team en een geslaagde vuurdoop voor deze vernieuwde centrale op haar nieuwe stek”, aldus Dirk Christianen.
 
De komende weken zal de betoncentrale nog meer dan 10.000 m³ beton produceren voor de werf in Beringen en intussen lopen ook de eerste externe bestellingen van wegenisbeton binnen. Ondertussen is ook de asfaltproductie gestart voor de vernieuwing van start- en landingsbaan 25R/07L op Brussels Airport.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werden als eerste ondernemingen in de Belgische zand- en grindsector gecertificeerd als CO₂-neutrale bedrijven overeenkomstig PAS 2060, de eerste internationale norm inzake CO₂-neutraliteit. Het CO₂ Neutral-label[…]

14/06/2021 | duurzaam ondernemen
Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Meer artikels