Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willemen Groep renoveert stadion KV Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

Willemen Groep renoveert stadion KV Mechelen

Voetbalclub KV Mechelen heeft zopas de plannen voorgesteld voor de verbouwing van het stadion. De capaciteit wordt opgedreven en er komt een fitness en een kinderopvang. Om het project te financieren, wil de club geld ophalen bij supporters via een obligatielening. De Mechelse voetbalclub kreeg vorige maand reeds de bouwvergunning. Deze maand starten de voorbereidende werken voor de eerste fase. Willemen Groep werd aangeduid als hoofdaannemer.

De club wil met de obligatielening 3,5 miljoen ' ophalen en laat zich daarvoor begeleiden door Quares. Het bedrag van de obligatielening is maar een deel van de geraamde bouwkost. De totale investering wordt voorlopig geschat op 9,1 miljoen '. 4 miljoen ' komt van privé-investeerders, 750.000 ' uit Vlaamse subsidies en 850.000 ' uit de eigen middelen van de club.

Nieuwe tribune

De renovatieplannen werden getekend door architect Robrecht Asnong uit Sint-Truiden die eerder ook het stadion van Sint-Truiden voor zijn rekening nam. De renovatie omvat de vernieuwing van de tribunes met de staanplaatsen langs het veld. In de plaats komt een nieuwe tribune met o.m. ook een cafetaria, een fanshop en een balie voor de verkoop van tickets. Omdat de werkzaamheden niet klaar zullen zijn tegen de start van het volgende voetbalseizoen worden twee thuiswedstrijden op verplaatsing gespeeld.

Vier fases

De zopas gestarte eerste fase omvat de bouw van een nieuwe staan- en zittribune met fitness, fanshop en nieuwe kantines op de plaats van de huidige lange staantribune (vakken H, I, J en K) en vak M van de zittribune. De werkzaamheden van de tweede fase starten in september of oktober en zullen het ganse speelseizoen duren. Deze fase omvat de bouw van een nieuwe tribune achter het doel met loges, skyboxen en o.m. kantoren en een kinderkribbe voor de buurt.

Fase 3 behelst de renovatie van de hoofdtribune met het aanbouwen van kantoren en extra kantines. De vierde en voorlopig laatste fase is het vernieuwen van het seatsgebouw.

Capaciteit

Het voetbalstadion zal na de werkzaamheden in totaal 18.500 plaatsen tellen tegenover 13.000 nu. Het aantal zitplaatsen gaat van 4.430 naar 7.061. Het aantal staanplaatsen stijgt van 8.090 naar 10.350 en het de loge- en skyboxcapaciteit wordt van 305 opgetrokken tot 630. Enkel het aantal seats blijft gelijk (436). Om de bezoekers tot in het station te brengen, zal gebruik worden gemaakt van randparkings en gratis shuttles.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels