Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willemen Groep gebruikt vr-bril tijdens zoektocht naar personeel

Willemen Groep gebruikt vr-bril tijdens zoektocht naar personeel

Willemen Groep uit Mechelen gaat als eerste bedrijf in België virtual reality (vr) gebruiken om nieuwe medewerkers aan te trekken. Daarvoor heeft het bedrijf een 360°-video en een speciale vr-bril laten ontwikkelen die wordt meegenomen naar jobbeurzen. Zo kunnen geïnteresseerde sollicitanten kennismaken met hun toekomstige werkomgeving. Volgens bestuurder Tom Willemen is virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid nog maar het begin. In de toekomst zal ook augmented reality (ar) of toegevoegde realiteit een steeds grotere rol spelen. Door het inzetten van deze technologie krijgt de gebruiker een beter begrip van de werkelijkheid.

Willemen Groep heeft de voorbije maanden gewerkt aan een 360°-video om mee uit te pakken op jobbeurzen. Met een speciale bril word je helemaal ondergedompeld in een virtuele wereld en bezoek je in enkele minuten tijd drie grote bouwwerven van Willemen Groep. Je bezoekt een jobbeurs, je krijgt een vr-bril en enkele seconden later sta je op een startbaan van Brussels Airport en zie je vliegtuigen over je hoofd vliegen.

'Het principe van virtual reality is eenvoudig. Dankzij een speciale bril met hoofdtelefoon en een 360°-video beland je in een andere, virtuele wereld. Zo lijkt het alsof je plots bovenop de 107 m hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle. Op dezelfde manier wordt ook getoond hoe de voorbije zomer een start- en landingsbaan op Brussels Airport helemaal werd vernieuwd. De projectleider legt haarfijn uit wat er gebeurt. Kijk je naar links of naar rechts, dan beweegt het beeld gewoon mee. Het is alsof je er echt bij bent', legt Tom Willemen uit.

Willemen Groep ging voor de uitwerking van deze wervingscampagne in zee met de jonge start-up Yondr, een Vlaams bedrijf dat inzet op 360°-video's. Yondr is ambitieus en opende intussen zelfs al een kantoor in New York. De mogelijkheden van de nieuwe technologie zijn immers onbeperkt. Volgens Yondr staat virtuele realiteit op de rand van een doorbraak naar het grote publiek en zal het niet zo heel lang meer duren vooraleer vr-brillen gewoon bij de mensen thuis zullen liggen. Toch bestaat de markt voor hun 360°-video's vandaag nog niet en moet het die zelf creëren. 'We weten dat het een hype zal worden en we willen een grote speler zijn als het zover is', verklaart Mathias Van Dosselaer van Yondr.

Willemen Groep is met meer dan 2.200 personeelsleden de grootste familiale bouwgroep in België. Op dit moment zijn er liefst 35 vacatures. Vorig jaar werden 142 nieuwe mensen aangetrokken, dit jaar al 133. De groep werft dus elke week vier nieuwe medewerkers aan. Op de website Stepintoyourfuture.be kunnen geïnteresseerden gratis een vr-cardboard aanvragen en thuis deze nieuwe technologie zelf ontdekken en uitproberen. (Foto: Willemen Groep).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring